torsdag 31 maj 2012

Present och shopping!

Kolla va fina, älskar armband och dessa finingar kostade bara 40 kr styck, perfa!
Idag har det minst sagt varit varierande väder, jag vill ha sol ju. Men det verkar dröja innan det fina vädret kommer tillbaka. Nä, nu får vi nöja och med ösregn, blåst och mulet väder. 
Jag håller i allafall tummarna för att det blir uppehållsväder i helgen! Annars är det inte så mycket som händer, eller jo egentligen fast det är inget jag kan tala om än...


Min mamma fyller år idag så vi var förbi med en present till henne. Hon äter också LCHF och hon är så duktig, jag är faktiskt väldigt imponerad av att hon inte fallit ur och börjat äta annat igen. Jag vill också vara lika duktig nåja, jag gör så gott jag kan utifrån mina förutsättningar!
Mamma fick en lila hjärtformad form med mandelmjöl, stevia socker,
paranötter och choklad!
Nu ska jag parkera mig i soffan och se "Hells kitchen", tittar Ni på det? I morgon till middag blir det nog något med kyckling...Hmm vi får se vad det blir!


Kram C

onsdag 30 maj 2012

Den var gagagagod!

Pajen alltså, den blev så himla god. M tyckte att den var godare än vanlig paj. Jag kommer aldrig göra pajdeg på vetemjöl igen. Detta blev så mycket godare och det bästa av allt: Jag slipper bli "konstig" i magen som jag annars blir av mjölmat! Toppen! Nu kommer det lagas paj oftare i det Lindbergska hemmet, det kan jag lova! Paj är ju så bra för det går att variera i det oändliga med fyllningen, det är bara fantasin som sätter stop. 
I förra vecka provade jag för första gången att göra äggwrap, jag tyckte det var sådär. 
Äggwrapen är gjord på 2 ägg, 1 msk vatten, 2 msk grädde, 1/2 msk fiberhusk. Jag vispade ihop allt och stekte som en pannkaka i smör, sen la jag över den på folie och lät kallna helt. Sedan bredde jag ett lager med guacamole, gurka, paprika, tomat och räkor och mer guacomole. Fyllningen var god men jag har väldigt svårt för ägg just nu. Men som sagt jag ska prova igen...!


Idag har I blivit klippt, så nu är han så liten och valkig han ser ut som en shar pei hund! ;) Det är inte bara vi människor som blir valkigare och rynkigare när vi blir äldre! Han är så söt min lilla bebis <3
Tänkte jag skulle visa er hur fint det blev på vår trall i helgen när vi fick upp vår paviljong!
I kommer alltid med på ett hörn när jag ska ta kort ;) Planen var köpa nya
utemöbler och dynor men vi får nog prioritera att lägga pengar på annat
framöver! :)
Kram C

tisdag 29 maj 2012

Ibland är det extra kul att hämta posten...

...speciellt när det ligger ett stort paket i brevlådan som är till mig! Jag såg på handstilen vem det var ifrån på en gång, från finaste Maria!
En fin bok med recept och pyssel av Ernst Kirchsteiger, cd-skiva med
meditationsövningar, doftljus och ett kort som Maria skrivit så fint till mig!
Jag kunde faktiskt inte hålla tillbaka tårarna när jag läste kortet. Tack goa, fina du för dina ord. De värmer så ska du veta! Fick också detta fina smycke...
...ett jättefint smycke som nu sitter i en kedja runt min hals. 
TACK Maria från djupet av mitt hjärta, om du bara visste hur mycket jag behövde det just nu! TACK för att du är du!
Detta kommer jag glädjas över länge...


Kram C

Köttfärspaj!

Igår kväll provade jag att för första gången göra en LCHFpaj. Jag har tidigare gjort pajer med äggbotten men nu hittade jag på ett eget recept på LCHF vänlig pajbotten. Receptet räcker till 4 port.


Pajdeg
50 g smör
1 msk fiberhusk
1 msk pofiber
1,5 dl mandelmjöl
0.5 dl kokosnötsmjöl
1/2 tsk salt
1 ägg


Lägg allt i matberedaren och kör tills allt gått ihop sig. Tryck ut i en smord form 20-22 cm. Förgrädda i 200g 7-8 minuter. Under tiden gör du fyllningen.


Fyllning
300 g färs
1/2 rödlök
2 stora vitlöksklyftor
1 msk oregano
1-2 msk balsamvinäger
4 soltorkade tomater i olja
1/2 dl färsk basilika
1/2 paket fetaost
kokosfett till stekningen
salt o peppar


Bryn färsen i kokosfett, ha i finhackad rödlök och vitlök. Krydda med oregano, balsamvinäger, soltorkade tomater, basilika plus salt o pepper. Låt allt puttra en stund tills balsamvinägern har kokat in i färsen.
Ta ut pajskalet ur ugnen och ha i fyllningen och smula över fetaosten.


Äggstanning
2 ägg 
1/2 dl creme fraiche
2 dl grädde
salt och peppar


Vispa ihop allt och häll över pajen. Kör in pajen i mitten av ugnen i c:a 20 minuter. Servera pajen med en fräsch sallad. 
Jag återkommer med vad jag tyckte om pajen, vad äter Ni ikväll?


Kram C

måndag 28 maj 2012

Räkmacka och knäckisar!

Mandelbröd gjort i micron med bregott, ägg, räkor från Västkusten,
 citronmajonäs och lite tomat!
Dagen startades med en riktig lyxfrukost, det var så gott och jag är fortfarande mätt fast jag åt mackan vi 09 i morse! Räkorna är från "Bästkusten" som vi kallar det ;) De är jättegoda och smälter verkligen i munnen, tur att man har svärisar som har sommarstuga där så jag kan få hem goda räkor. Det blir nog en trip dit ner vecka 25 då M är ledig, då ska jag frossa i skaldjur av alla de slag med aioli, mums vad gott!
Idag är det inte något fint väder alls, dock är det ganska så varmt i allafall enligt mig som är varm som en kamin ;) Tydligen ska det vara risk för regn och molnigt resten av veckan, fasen jag som verkligen njutit av det fina och varma vädret som varit i helgen. Jag hoppas att det blir toppenväder när M är ledig, det är huvudsaken!
För någon vecka sedan gjorde jag knäckebröd som blev jättegoda, så här får ni receptet!


Knäckebröd


130 g solrosfrön
150 g sesamfrön
80 g linfrön
2 msk fiberhusk
5 dl vatten
salt efter smak


Blanda ihop allt i en bunke, låt det stå och svälla 15 minuter. Sätt ugnen på 175g under tiden. Fördela ut smeten på två plåtar med bakplåtspapper, bred ut med slickepott eller stekspade för att få det lagom tunt och jämt. Skär i bitar innan plåtarna ställs in i ugnen, jag gjorde det med en pizzaslicer. Ställ in i ugnen i c:a 1 timma byt plats på plåtarna efter halva tiden, när det gått c:a 1 timma stänger jag av ugnen och låter knäckisarna stå på eftervärme i 10-15 minuter. Ta ut och låt sedan svalna innan de läggs i en plåtburk! Dessa är kanongoda med massa bregott och en bit brieost! 


Kram C

söndag 27 maj 2012

Euphoria!!!!!

Läskande gott vatten med frysta hallon i, släckte törsten bra i värmen!
Tänk att Loreen gick och vann hela ETC, fan jag är så glad över det! Mer genuint äkta människa får vi leta efter, sen att hon sjunger som om hennes liv hängde på det gör inte saken sämre. Jag hoppas verkligen att detta blir hennes stora genombrott och att hon är här för att stanna. Dock tror jag att Sverige är för litet för Loreens storhet...Hmm nog om det!
Denna helg har varit helt underbar på alla sätt och vis. Vädret har varit underbart, vi har grillat, hängt i vår trädgård, fått upp vår paviljong, myyst och gått långa promenader med I på kvällarna! 
Lax i foliepaket med vitkål, svamp, tomat och spenat. Smaksatt med smör
vitvinsvinäger, lite honung, och massa örter. Supergod och fräsch rätt!
Idag bjöd vi hit svärisarna på grillmiddag, det var väldigt trevligt och vi hade mycket att ta igen då vi knappt setts på två månader...
Chorizo med 86% kötthalt, zuccini, paprika, majs med massa smör
och hemmagjord coleslaw...Mmm gott :)

torsdag 24 maj 2012

I`m back!

Det har varit oerhört skönt att ta en paus ifrån bloggandet, det behövde jag! Mycket har hänt den sista tiden, så mycket att jag inte ens vet var jag ska börja någonstans. Nåja, jag kanske skriver ett separat inlägg om det någon dag, men nu orkar jag inte.

Där jag bor har sommarvärmen kommit som en käftsmäll, det är varmt som as och jag och I svettas som två grisar. Grillen går varm nästan varje kväll, vilket är så gott! Här är lite av det vi ätit sista tiden...
Torskgratäng med zuccini, bacon, ost och parmesan samt ärtor
Nötfärsbiffar kryddade med timjan och gräslök och chilibea
Ugnsbakad lax med fetaostäcke, avokado, stekt zuccini, svamp och creme fraiche
Fläskotletter, svamp, rödlök, majs, paprika och chilibea plus smör....
...galet gott, behöver jag ens säga det?! ;)
Även ikväll blir det grillkväll och den obligatoriska långpromenaden runt 20-tiden på kvällen: I helgen blir det självklart ESC på tv men även en hel del fix utomhus! Nu ska jag försöka få ut I på en promenad, stackarn han lider så i värmen...
Vad ska ni göra i helgen?


Kram C

söndag 6 maj 2012

Bloggpaus för en stund...

Jag känner att jag måste ta en paus ifrån detta. Jag mår inte bra, inte på något sätt. Jag känner mig maktlös och svag, det finns ingen energi kvar till något. När jag kommer tillbaka vet jag inte, det kan ta ett par dagar, en vecka, månader, jag vet inte. Det får ta den tid det tar. Jag orkar inte mer, och det är inte bara att rycka upp sig som många verkar tro, och jag tycker inte synd om mig själv. Detta sitter djupare än jag kan förklara. Jag hoppas ni som följer min blogg finns kvar och väntar tills jag kommer tillbaka, när det nu än blir. Jag ska försöka orka följa era bloggar, men jag lovar inget.


Kram C

torsdag 3 maj 2012

Frukost!

Dagens frukost fick blev ett bröd som görs i micron, detta hade jag aldrig provat förut. Det blev jätte bra och gott! Receptet är från Anna Hallèn.


Mandelbröd   1 port


1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 krm salt
25 g smält smör


Smält smöret i micron, under tiden vispar du ägget hårt i en bunke. Tillsätt mandelmjöl, salt och det smälta smöret, blanda noga.
Bred ut på en liten tallrik och kör i micron c:a 2 minuter på full effekt. Brödet är klart när "degen" stelnat. Jag vände på brödet och körde några sekunder till så att brödet blev mer fast. Sen lät jag brödet svalna i 15-20 minuter innan jag åt, mest för att smöret inte ska rinna av sen.
Mackan bredde jag med rikligt med bregott, massa ost och lite gurka/parika för
lite tuggmotstånd! Plus en burk makrillfilè i tomatsås. Gott och mättande!
Nu ska jag ut och njuta i solen, för det ska ju tydligen bli regn och kanske snö (!!!!!!) i morgon, huvaligen :(


Kram C

Nu är jag lycklig...

...alltså jag har ätit rättikagratäng och det var så gott, det smakade precis som en vanlig potatisgratäng. Jag har länge läst recept om den där gratängen och varit väldigt skeptisk, mest för att många sagt att rättika smakar eller har liknande konsistens som rädisa, vilket jag avskyr. Men idag så provade jag, och det var så jäkla gott. M älskade det och gav full pott, likaså jag. Jag har alltid tyckt att alla saker inom LCHF som ska fungera som sk. substitut inte smakar bättre än originalet. Tex blomkålsmos, visst det är gott men det är inte i närheten av så gott som potatismos. Däremot tycker jag att stekt blomkålsris är jättegott, minst lika gott som vanligt ris. Och när jag gjorde vitkålcarbonara första gången saknade jag inte pasta alls...och det är ett gott betyg.
I allafall, Ni som inte provat rättikagratäng, gör det! Lyssna nu på fru L!!!!! Alltså denna rätt kommer jag laga minst en gång/vecka. Tanken är jag ska bjuda hit svärisarna och inte säga att det är rättika och se om de känner någon skillnad. Jag tror inte det, till och med jag som visste om innan att det inte var potatis tyckte inte att det var någon skillnad alls. 


Rättikagratäng    3-4 port


350 g rättika
1 lök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl creme fraiche
1,5-2 dl grädde
100 g ost, jag tog prästost och parmesan
salt o peppar


Sätt ugnen på 200g. Skala och skär rättikan i 0.5 cm tjocka skivor. Koka i lättsaltat vatten 10-15 minuter. Häll av och låt rättikan ånga av ordentligt så att den inte är blöt. Smörj en form och lägg i rättikan, ha på lite lök, vitlök, ost, salt och peppar, på med nästa lager rättika och övriga ingredienser. Blanda grädde och creme fraiche och häll över gratängen, salta och peppra. Ställ in i ugnen, låt stå mellan 50 minuter till 1 timma. Sista 15 minuterna, ta ut gratängen och strö över den sista osten, grädda tills osten smällt ordentligt! 
Helstekt fläskfilè kryddad med salt, peppar och färsk dragon,
citron & vitlökssmör, grönsaker och gudoooomligt krämig och god rättikagratäng
På eftermiddagen fick jag ryggskott igen, fan säger jag bara. Men det är förhoppningsvis redan bättre i morgon, annars är det bara att plocka fram kryckorna igen...Det värsta är att jag inte kan gå med I alls, så M får ta med sig honom i jobbet :(
Men på min och I morgonpromenad hittade jag dessa...
Förgätmigej, så otroligt vackra blommor, lovely!
Kram C

onsdag 2 maj 2012

- 1,9 kg!

Superfiiina vitsippor som jag plockade i måndags!
Jag är supernöjd med mitt viktresultat, trodde aldrig att jag skulle gå ner så mycket faktiskt. Klapp på axeln till mig, för det är jag som gjort allt arbete! Wihiii :)
Till middag ska jag prova på att göra rättikagratäng, det ska bli spännande och se om det faller fru L i smaken...Nu ska jag ut och påta i trädgården och sen ut på en promenad med I i det fina vädret. Livet känns bra härligt nu!


Kram C

tisdag 1 maj 2012

Underbara dag!

Den här fina violen (???) hittade jag i gruset när jag rensade idag, men jag
lät den sitta kvar för att den var så fin!
Åh vilken underbar det varit idag, solen har skinit från en klarblå himmel, det har verkligen varit som vilken sommardag som helst. M har klippt gräset, jag har bla. planterat örter och I har lekt med sina bollar och rullat runt i det nyklippta gräset, Lovely!
En helt perfekt dag har det varit! Vi har grillat även idag och till lunch åt vi en så fräsch och god rätt.
Eller ja, vi och vi, mest jag ;) M åt flingor och fil...
Fetaost, söta körsbärstomater och avokado. Sen ringlade jag över lite olivolja,
balsamvinäger och kryddade lite lätt med oregano. En liknande rätt åt jag
som lunch när vi var på Lefkas (Grekland) fast utan avokado! Supergott!
Senare på kvällen åt vi grillat för tredje dagen i rad, än har vi inte tröttnat ;) Till köttet hade jag gjort ett kryddsmör eller vad det nu heter.


Citron & vitlökssmör


150 mjukt smör
skal från 1 citron
1 stor vitlöksklyfta, riven
salt
peppar


Lägg allt i matberdaren, peppra och salta lite, kör en liten stund så allt blandar sig. Smaka av om det behövs mer av något. Lägg smöret på en bit plastfolie och forma smöret till en korv medan du rullar ihop, snurra ihop ändarna så det blir helt tätt. Förvara antingen i kyl eller frys!


Kram C

1:a maj!

Oj, vad klockan är mycket det får bli ett snabbt inlägg. Fasen det är redan första maj, jag kan inte fatta det. Tiden går så himla fort, men nu känner jag ändå att jag är med i livet, jag sitter inte och tittar på alla andra som lever. Utan jag lever också, det är en skön känsla!
Vädret idag har varit fint och vi grillade till middag igen, vilket blev så gott! Var i väg och köpte örter som jag ska plantera ut i min trädgård. Köpte även ett par löparskor som jag ska ha när jag går mina promenader, mina andra skor är för varma. Vi gick en långpromenad i kväll och självklart fick jag skoskav, fan att jag aldrig lär mig. Jag får till med skoskav av ingådda skor, ja men ni hör ju hur det låter, vem får det lixsom? Jo, JAG! Behöver jag säga att jag hatart? Sitter här nu med världens blåsor på fötterna, inte skönt...I morgon får jag väl gå med mina foppa tofflor, sexigt värre ;)
Grillad lax som är marinerad i olivolja, citronsaft och sambal oelek.
Plus grillad svamp och zuccini, som också fått ligga i samma marinad samt
smör och chevrè krämen! 
Kram C