Värmande soppa i aprilrusket toppad med knaprigt bacon, ringlat baconfett samt ostplätt! |
300g blomkål
300g vitkål
1 purjolök
2 buljongtärningar plus 1 liter vatten
100g philadelphiaost
2 dl grädde
salt och pepper efter smak
1/2 paket bacon
1msk kokosfett plus 25 g smör
Hacka purjon, blomkålen och vitkålen i lagom stora bitar, fräs på i en stor kastrull med kokosfettet och smöret så det får lite färg. Ha sedan i buljongtärningarna och vattnet, låt koka utan lock i 10 minuter på ganska så hög värme. När blomkålen är mjuk tar du kastrullen från plattan och kör soppan slät med hjälp av en stavmixer, ha i philadelphiaosten och grädden, kör i igen med stavmixern så soppan blir slät. Krydda med salt och peppar. Hacka och stek baconet i en stekpanna, låt det blir riktigt knaperstekt, och häll över baconfettet i en plastburk. Servera soppan och strö över det knapriga baconet samt ringla över någon tesked med baconfett över soppan och ät ostplättarna till!
Vad många underbara recept du lagt upp! Kan ju inte bestämma mig vilket av dem jag ska testa först :)
SvaraRaderaHoppas du såg mitt svar ang kassler.
Ha en fortsatt bra dag!
Johanna Lchf: Ja, jag såg ditt svar, tack för det!
SvaraRaderaKram C
Det där såg riktigt smaskigt ut. Vilka underbara bilder och recept du lägger ut! Bra att få lite inspiration när orken och tiden inte räcker till :)
SvaraRaderaMånga varma kramar
perfect: blomkal, vitkal o purjo ar det jag har hemma. nu vet jag hur det ska tillagas. ost plattarna ser smaskiga ut oxa, du ar en fena pa mat!! /Sara
SvaraRadera