I grytan använder jag de här sockerfria buljongtärningarna från lchf-butiken. Köpte Chicken steak kryddan sist jag handlade och den fick åka i gryta också! |
Kryddig kycklinggryta 2-3 port
1 kycklingfile c:a 130-150 g
1 pkt kabanoss 180 g
1 gul lök
1/2 buljongtärning
1-2 msk Chicken steak krydda
curry
1/2 dl finhackad persilja
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
salt o peppar
kokosfett el smör till stekning
Skär korven i tunna skivor och stek i kokosfett, när det fått färg lägg över korven på en tallrik och ha i den strimlade kycklingen i grytan och fräs på. Hacka under tiden löken grovt och ha den i grytan och krydda med chicken steak , curry, salt och peppar, ha i korven. Låt kryddorna fräsa på en stund, smula sedan ner buljongtärningen på med grädde, creme fraiche och låt puttra 5-10 minuter. Hacka persiljan och släng i precis innan servering. Servera med stekt vikål eller kokt/stekt blomkålsris.
Det här är korven jag använder, tycker den innehåller bra saker och har en hög kötthalt vilket jag tycker är viktigt! Ett litet tips bara :) |
Kram C
Smaskigt, älskar dessa kryddor från Santa Maria. Jag tycker som du när det gäller buljong ;)
SvaraRaderaHa en underbar fredag.
Kram jenny
Jenny: Jag ska köpa flera av de där kryddorna! Så goda!
SvaraRaderaTrevlig helg!
Kram C
Jag tycker också de här kryddorna är goda! Brukar använda de här buljongtärnngar som du och beställer de från LCHFbutiken.se.
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kram
//Lana