Raggmunk 3-4 port
200 g zuccini
150 g rättika
1 liten morot
3 ägg
1 dl keso
1 dl grädde
1 dl riven ost
1 tsk fiberhusk
1 tsk salt
peppar
Skala moroten och rättikan, dela på zuccinin och ta bort kärnhuset. Kör alla grönsaker på det finaste rivjärnet i matberedaren. Lägg sen över allt på en kökshandduk och krama ur all överflödig vätska. Blanda i ägg, keso, grädde, riven ost, fiberhusk, salt och peppar i en bunke, kör med stavmixern tills allt är ihop blandat. Ha i grönsakerna och rör runt. Klicka sedan ut lagom stora "pannkakor" i pannan, stek i rikligt med smör eller kokosfett. Jag stekte ungefär 5 min/sida så det fick en ordentligt krispig yta.
Jag fick det till 9 stycken raggmunkar, det går givetvis att göra de mindre. |
Kram C
Otroligt gott! :) Detta ska jag absolut testa fast med majonnäs istället för grädde då jag äter mejerifritt! :)
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kram
//Lana
Lana: Det går absolut att köra utan grädden!
SvaraRaderaKram C
Tack för receptet, de var verkligen supergoda.
SvaraRaderaAnonym: Varsegod! Vad glad jag blir att du tyckte om dom :)
SvaraRaderaHa en fin helg!
Kram C <3