Förgräddat pajskal fyllt med kyckling, soltorkade tomater, spenat och getost. Äggstanning på och sen in i ugnen! |
50 g smör
1 ägg
1 msk fiberhusk
1 msk pofiber
1,5 dl mandelmjöl
3/4 dl kokosnötsmjöl
1/2 tsk salt
Lägg allt i en matberedare och kör tills allt blandat ihop sig. Smörj en rund form 20-22 cm och tryck ut degen. Grädda i ugnen på 200 g 7-8 minuter.
Fyllning
300g kyckling
Santa Maria chicken & steak krydda
spenat
150 g getost
3 soltorkade tomater i olja
Äggstanning
3 ägg
2.5 dl grädde
salt o peppar
Stek kycklingen i smör/kokosfett och krydda med Chicken & steak kryddan. Lägg kycklingen i det gräddade pajskalet, skär osten i bitar och klipp ner soltorkade tomater och spenat. Vispa ihop äggstanningen och häll över pajskalet och grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.
Servera pajen med sallad! Pajen blev jättegod, en av de godaste jag ätit faktiskt! |
Mums, jättegott! LCHF-pajskal är så mycket godare än vanlig! :)
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kram kram
Lana: Ellerhur! Det där pajskalet smakar både bättre och är lättare att arbeta med än pajskal gjort på mjöl :)
SvaraRaderaHa bra kväll du med!
Kram C