måndag 10 september 2012

Kryddsmör x 4

Dagens lunch bestod av lite plock/sallad: Räkor, sallad, paprika, gurka,
solros och pumpafrön, macadamianötter och majonäs kryddad med persilade!
Majonäs med persilade var väldigt gott, jag hittade det hos Fröken Nilssons kök. Salladen var jättegod och väldigt mättande.
Nu på eftermiddagen har jag gjort en massa kryddsmör, närmare bestämt 4 stycken. Nu ligger allt i frysen, bara att ta fram när man blir sugen! Gott att lägga på en bit kött, fisk, kyckling, men också väldigt gott att steka tex vitkål, zuccini eller blomkål i dessa smör. Eller varför inte lägga på smör på ugnsrostade grönsaker...Steka på köttfärsen till köttfärsåsen...Listan kan göras lång!

Timjan & tomatsmör

150 g smör
3 msk timjan
2 msk tomatflakes/soltorkade tomater 
salt

Rosmarin & vitlökssmör

100 g smör
2 vitlöksklyftor
2 msk rosmarin
salt

Persilja och chilismör

100 g smör
3 msk persilja
2 tsk chili ancho/chilipulver eller fryst/färsk chili
salt

Dragon & honungsmör

100 g smör
3 msk dragon
1-2 tsk honung (kan uteslutas)
peppar

Bara att blanda alla smören var för sig i en matberedare och klicka ut på plastfolie, forma till en korv och lägg i kylen. När smöret blivit kallt och hårt, skär det i skivor och lägg i frysen.
Från vänster: Timjan & tomat, Rosmarin & vitlök, Persilja & chili
och Dragon & honungsmör!
Prova detta nu!

"Happiness is so hard to find. Once you find it, you better hang on tight or you loose it"

Kram C







7 kommentarer:

  1. A, kryddsmör är toppen att hitta i frysen! Förgyller vilken köttbit som helst!
    Periodvis äter vi det jämt och ibland glömmer jag bort hur enkelt det är att röra ihop ett smör...
    Kram/M

    SvaraRadera
  2. Monkan: Jag är likadan...I perioder äter jag bara smör/majonäs/avokado som fett sen är det bara grädde och creme fraiche! Det bästa är väl att variera sig!

    Kram C

    SvaraRadera
  3. Mums, mums, mums! Vilka goda! Nu blir jag lite fundersam på vilket kryddsmör jag ska göra på onsdag... du har så många goda varianter! :)
    Ha en underbar dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  4. Visst blev majjon smaskig m persilade!

    Jag borde verkligen ge mig ut till min akryddor och skörda och varför inte passa på och göra kryddsmör då oxå....jaja har liiite andra planer men imorgon kanske ;)

    SvaraRadera
  5. Lana: Du får lotta om vilket du ska göra ;) Ha en underbar dag du med! <3

    Annica: Ja, majjon blev jättegod med persilade, tänk att man kan variera majjon så mycket med olika kryddningar! Bara ut och skörda! ;)

    Kraaaaaaaaaaaaamisar till er båda fina <3

    C

    SvaraRadera
  6. Ååååå vilket bra tips till LCHF mat!!!! TACK!

    SvaraRadera
  7. Fnulan: Välkommen till min blogg! Ja, kryddsmör är kanon LCHF mat!

    Kram C

    SvaraRadera

TACK för att just DU tar dig tiden att kommentera i min blogg :)
Give it to me ;)

Kram C