Lövbiffgryta med sting 4 port
500g lövbiff
2 dl purjolök
3 vitlöksklyftor
10 små champinjoner
1 gul paprika
1 röd paprika
3 tsk sambal oelek
chilisås, typ som tabasco...inte den där tjocka söta varianten från Felix
1 buljongtärning + 1/2-1 dl vatten
4 dl grädde eller kokosmjölk
salt o peppar
smör/kokosfett till stekningen
Strimla lövbiffen i smala bitar, stek i rikligt med smör, salta och peppra. Hacka under tiden purjolök, vitlök och champinjoner. När köttet är genomstekt lägg över det på en tallrik och börja fräs på purjolök, vitlök och champinjoner i lite mer fett. Ha i sambal oleken och chilisåsen och fräs på en stund till. Ta sedan i buljontärningen plus 1/2 dl vatten till att börja med, sen i med grädden, köttet och låt allt koka i minst 10 minuter. Om såsen blivit för tjock så ha i lite mer vatten. Smaka av, salta och peppra. Hacka paprikorna och ha i precis innan servering så de fortfarande har tuggmotstånd. Receptet går att göra mejerifritt, byt bara ut grädden mot kokosmjölk!
Till lövbiffgrytan gjorde jag blomkål/zuccini ris till mig. Jag körde grönsakerna i matberedaren (hatar att riva på rivjärn) och stekte det i smör! Gott :) |
En härlig höstgryta och visst har du ju uppenbarligen lagat lite god mat ändå. Det här låter toppngott! :)
SvaraRaderaHa en riktigt härlig fredag!
Kram
Det här receptet låter ju hur gott som helst! Jag bokmärker receptet! :)
SvaraRaderaHa en mysig och lugn fredagskväll!
Kram kram
//Lana