Mandeltorsk 4 port
400 g torskrygg el vanlig torskfilè/torskblock
50 g smör
1 dl mandelmjöl
mandelspån
salt o peppar
Sätt ugnen på 175 g och smörj en ugnsform, lägg i torsken. Smält smöret och tag det från plattan, tillsätt mandelmjöl, salt och peppar. Bre det på torsken och stör över mandelspånen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Blir mandeln för bränd innan fisken är klar lägg över lite folie.
Servera med en god sallad och varför inte blomkålsmos, det ska jag prova nästa gång!
Jag åt torsken ihop med en sallad på paprika, salladsmix och avokado för extra fett! Gott :) |
Kram C
Mmm, så gott med mandel och fisk! :)
SvaraRaderaSonja Kidron: Välkommen hit! Vad kul att du kommenterar här i min blogg :)
SvaraRaderaJa, detta var så gott! Mandel och fisk är en god kombo, prova vettja!
Kram C
Å, fiskrecept behövs alltid!
SvaraRaderaKram /M
Det är ju supergott! Den här fisken ska jag ha till nästa veckas matsedel! :)
SvaraRaderaHa en toppen dag!
kram kram
//Lana
mmmm nu blir jag allt sugen på denna fisk igen...men inte idag för det blir visst smörgåstårta igen......
SvaraRaderaAnnica: Du kan ju inte läska med smörgåstårta ju ;)
SvaraRaderaKram C
Lana: Gör det, du kommer inte ångra dig! Mandelfisken är bara sååå god!
SvaraRaderaMonkan: Nä, fiskrecept kan man inte ha för många av!
Kram C <3