Greens på gång... |
Äggtorn 1 port
2 ägg
30 g smör
1 näve spenat
1 näve rucolla
3 medelstora champinjoner
1/2 dl purjolök
3 cocktailtomater
citronsaft
fetaost
salt
Lägg en näve med rucolla på tallriken. Börja med att steka äggen i hälften av smöret, stek på låg värme så att gulan fortfarande är krämig, salta. Hacka svamp och purjolök. När äggen är klara lägg de på rocullan. Lägg i resten av smöret i stekpannan och fräs på svamp, purjolök och spenat, salta. När spenaten krympt och svampen fått lagom färg lägg i cocktailtomaterna skurna i kvartar. Fräs på en liten stund, men inte så tomaterna steks sönder. Droppa över lite citronsaft, rör runt. Lägg röran på äggen och smula över liiite fetaost. Klart!
Total njutning...Mmm |
Den här frukosten låter verkligen jätte gott och fräscht! Mums, mums!
SvaraRaderaHa en toppen kväll vännen!
Många kramar!
//Lana
Vad gott! Vilken inspiration du bjuder på! :-)
SvaraRaderaÄgg-mums! :)
SvaraRaderaDet blev det för mig till middag idag, även om det var tänt att bli kyckling.... den tog däremot alldeles mycket längre tid än jag hade tänk.. så det blir middag imorn istället. :)
Ibland får man ändra planerna hastigt och lustigt!
Ha en underbar tisdag Catharina!
Kram Sonja
Angelica: Tack, vad snäll du är!
SvaraRaderaLana: Det var jättegott!
Sonja: Mums, var bara förnamnet ;) Ägg är alltid bra att hemma när tiden tryter!
Ha fortsatt fin kväll alla 3
Kram C
Ser fantastiskt gott ut....
SvaraRaderaMEN jag gillar inte stekta ägg :( hur jag än gör så bara går det inte!!
Men det är klart jag kan ju steka mig en liten omelett underst ;)
Fröken Nilssons kök: Det går alldeles utmärkt att göra en omelett istället för stekta ägg. :)
SvaraRaderaKram C
Såg och lät gott!
SvaraRaderaNu när jag äter LCHF så är jag klarare i huvudet, hmm, kan fixa en gourmetmiddag på kylskåpsrester, i mitt förra liv tog jag en macka och blev sur om jag inte kunde hitta på nåt...
Och ägg äter jag i någon form varje dag!
Kram/M