onsdag 17 oktober 2012

Sallad to die for

Denna sallad är precis så god som överskriften säger: To die for. Alltså ärligt talat topp 3 godaste salladen jag ätit, extra kul också att jag gjort den själv, hehe ;)
Marinaden till kycklingen har jag hittat hos fina Lana 

Vitlöksmarinerad kyckling                                 1-2 port

1 stor kycklingfilè
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk tomatpurè
1 tsk soja
olivolja
finhackad basilika (färsk, fryst el torkad)
salt o peppar

Blanda allt till marinaden förutom basilikan. Lägg kycklingen i en påse och häll över marinaden, marinera kyckligen i 2 timmar eller över natten. Lägg kyckligen i en ugnssäker form och strö över hackad basilika (jag använde färsk) grädda på 200 g i 15-20 minuter. 
Marinerad, toppad med basilika och redo för ugnen...
Till salladen behövs:

kyckling
ruccola
färsk babyspenat
1/2 grön paprika
soltorkade tomater i olja
rostad flagad mandel
parmesan
avokado

Lägg en näve ruccola och en näve babyspenat på en tallrik. Skär kycklingen och lägg på. Skär tomater, paprika och avokado och lägg också det på tallriken. Avsluta med att strö över mandeln och parmesanen! Ät och NJUT!
Ser inte helt fel ut va?! Så-jävla-gott!
Ooops, klockan är visst mycket...Jag som ska upp klockan 06, jeeeses! 
Tackågodnatt mina fina <3

Kram C

4 kommentarer:

  1. Visst är marinaden god! Jag har ju hittat det receptet hos en annan tjej med blogg www.cosmoscatten.wordpress.com!
    Kolla in hennes blogg, hon har massor med goda recept!
    Smart att ha denna kyckling i sallad! Det ska jag också prova! :)
    Ha en toppen onsdag vännen!
    Många kramar!
    P.S. Är glad att du är "tillbaka"! <3

    SvaraRadera
  2. Kul att du är tillbaka och bjuder på nya recept! Den här salladen ser ju supergod ut!!!

    SvaraRadera
  3. Du visar alltid så fina sallader!
    Sallad har jag helt glömt i min mat, varför vet jag inte men kan vara för att jag inte känner mig lika mätt o nöjd på kall mat....
    Kram <3

    SvaraRadera
  4. Lana: Vad kul att du är glad att jag är tillbaka! :) Kycklingen passade utmärkt till salladen, jättegott! Ska kolla in bloggen! Love <3

    Angelica: Japp, jag försöker så gott jag kan med att blogga om nya recept! Prova salladen, så god!

    Fröken Nilssons kök: Tack! Jag blir på något sätt "skönare" mätt på sallad. Men jag förstår vad du menar att du inte blir mätt på kall mat...Det bästa är nog att variera sig...Blanda kall och varm mat samt lätt och tung mat! Prova att äta salladen till middag och sen kan du ju lägga in ett litet kvällsmål kanske?! Kram du fina <3

    Kram till alla 3
    C

    SvaraRadera

TACK för att just DU tar dig tiden att kommentera i min blogg :)
Give it to me ;)

Kram C