söndag 23 december 2012

Sill och stjärnor

Här inne har det inte varit mycket aktivitet, men ett inlägg innan Julafton får det allt bli! I det Lindbergska hemmet har det skalats räkor, kokats ägg, gjort sill och bakat...fullt upp med andra ord.
Tänkte ge er receptet på en av mina favoritsillar...
Sillröra

1 pkt 5-minuters sill
2 hårdkokta ägg
15 cm purjolök
1 rödlök
1.5 dl creme fraiche
2-3 msk kaviar
1 msk dill
peppar

Blanda först creme fraiche, kaviar, dill och peppar i en bunke. Finhacka sedan äggen, purjon och rödlöken, blanda i hop allt. Finhacka tillsist sillen i små kuber och blanda ihop med de övriga ingredienserna. Låt stå i kyl minst 6 timmar innan servering, gärna över natten! Ät och njut :)
Äppelsill, en ny variant för i år!
Äppelsill

1 pkt 5-minuters sill
1 rött juläpple, gärna svenskt
1.5 dl creme fraiche
2 tsk curry
2 tsk honung (kan uteslutas) 
peppar

Blanda creme fraiche med curry, honung och peppar. Finhacka äpplet och blanda ner det, och skär sillen i 1 cm stora bitar. Blanda och låt även denna sill stå lika länge i kylen! 
Fru L klar för julmys med familjen, med stjärnor och allt i öronen...Är det Jul
så är det! Notera också att jag sminkat (!!!!!!!) mig...om det nu syns ;)
Jag hoppas att Ni inte stressar ihjäl er utan njuter av god mat,  fint sällskap och en massa mys! Det ska i allafall jag göra :)

Kram C




3 kommentarer:

  1. Sillröran låter som något för mig :)
    vad kör du med för kaviar? Kalles? lr är jag helt ute och cyklar nu ;) för kalles gillar jag inte....
    jag sitter oxå här med stjärnor fast mkt mindre...och röda glänsande naglar ;)
    God JUl igen fina du!

    SvaraRadera
  2. Fröken Nilsson: Det är kalles kaviar i sillen!

    God Jul och Kram
    C <3<3<3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Attans jag som inte gillar kalles.....
      Kjaaam <3

      Radera

TACK för att just DU tar dig tiden att kommentera i min blogg :)
Give it to me ;)

Kram C