Blomkålssoppa med sting 2 port
300 g blomkål
1.5 dl purjolök
1 buljongtärning + 6 dl vatten
1 rågad tsk sambal oelek
1 dl grädde
salt o peppar
smör o olivolja
Topping
Trattkantareller
avokado
smör
Hacka blomkål och purjolök, fräs på det i en kastrull med smör och olivolja. Jag tycker det är gott att blanda smör och olivolja när jag steker mat. När blomkålen och purjon fått lite färg ha i sambal oelek, fräs på lite och ha sedan i buljongtärning, vatten och grädde. Koka allt på låg värme 7-10 minuter. Mixa sedan soppan slät och smaka av med salt och peppar. Jag saltade inget utan pepprade bara. Smörstek trattisarna och tärna avokadon. Häll upp soppan i djup tallrik och strö över svamp och avokado! Ät och njut :)
Detta var så gott, Ni anar inte! Prova vettja :) |
Kram C
Mmm...gott!
SvaraRaderaHoppas du har det bra där borta i värmen! Här är det svinkallt! Riktig Ryssvinter!
Kram kra
//Lana
Ser ljuvligt ut!
SvaraRaderaSoppa är precis vad vi behöver här i kylan....
Jag gjorde en broccolisoppa idag ;)
Kjaaam <3
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaLåter ju jättegott!
SvaraRaderaKram:)
Ser gott ut :) har aldrig ätit blomkålssoppa faktiskt, får prova mån gång. Njut av värmen du, här har vi precis köpt ett extra element! Kram
SvaraRaderaAvokado kan överraska!
SvaraRaderaBlomkåls- och purjosoppa är en favorit här hemma!
Kram /M
Tack för inspirationen, jag gjorde en jättegod blomkålssoppa med avokado i igår! :-)
SvaraRaderaVad gott och värmande det ser ut! Sugen på soppa nu, speciellt en krämig blomklssoppa :)
SvaraRadera