Köttfärsbiffar 4 port
500 g färs av valfri sort
1 äggula
1/2 pkt fetaost
1/2 dl soltorkade tomater
1 liten gul lök
2-3 tsk torkad oregano
salt o peppar
smör
Blanda alla ingredienser till en smidig smet. Forma till lagom stora biffar. Och stek 2-3 minuter/sida i rikligt med smör.
Såhär någonting... |
Stek biffarna så att de får ordentligt med färg. Lägg sedan över dem på en tallrik. |
1 gul lök
2 stora vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
1 buljongtärning + 2 dl vatten
2 tsk torkad oregano
1/2 dl persilja
salt o peppar
50 g smör
2-3 msk olivolja
Grovhacka lök och vitlök, fräs på i smör och olivolja. Salta på löken (ett litet tips: då bränns inte löken lika lätt har jag märkt). När löken blivit glansig ha i krossade tomater, buljongtärning + vatten, oregano, salt och peppar. Låt såsen koka upp och koka några minuter. Sen i med biffarna och låt koka 5 minuter. Ha i persiljan precis innan servering och servera med blomkålsris eller stekt vitkål. Klart :)
Såsen blev riktigt mustig och god och till hade jag stekt blomkålsris och tärnad grön paprika. |
Kram C
Fetaosten är väl mejeri? Eller? Jag har faktiskt inte så stor koll.
SvaraRaderaHur hård med lchf kosten är du?
Blev själv jätte sugen på gröna ärtor men avstod då jag såg att det är 9. 0 kolhydrater /per 100 gram och rekommenderad lchf kost säger att man bör ligga på under 6...
Haha! Det är lätt att det flyger med några fingertoppar när man river ost också ;-)
SvaraRaderaAnonym: Jag använder bara fetaost gjort på fårmjölk, så den är alltså inte gjort på komjölk.
SvaraRaderaHur hård jag är med kosten...Jag jämför mig inte med andra, jag är sockerberoende. Jag äter det min kropp mår bra av, jag räknar inte kolhydrater. Jag äter tex ärtor trots högt kolhydratinnehåll. Jag äter de flesta grönsaker faktiskt. Ät det DU mår bra av, tänk inte så mycket på vad som rekommenderas. Känn efter själv hur du mår, om du får sug osv av vissa livsmedel. Jag har ökat grönsaksdelen och dragit ner lite på fett faktiskt. Mår bättre av det! Hoppas jag kunnat hjälpa dig något med mitt svar! :)
Kram C
Angelica: Haha :) Japp, det är därför jag alltid river saker i matberedaren förutom vitlök då...
SvaraRaderaKram C
Ser så himla , himla gott ut. Kanske är något jag fixar med imorgon =).
SvaraRaderaKramar
Luiza: Do it :) Det var jättegott!
SvaraRaderaKram fina du <3
C
Jag gjorde faktiskt likadant för ett tag sen, la till mer grönsaker och drog ner på fett då jag annars heltiden var propp mätt o h började hoppa över måltider för att jag faktiskt inte var hungrig. Nu är det bättre.
SvaraRaderaMen tack för ditt svar! Det ser super super gott ut!
Anonym: Vad glad jag blir att det funkat för dig! Sen kan du ju göra så att de grönsaker/livsmedel som du själv känner innehåller för mycket kolhydrater enligt dig...ät de ibland, se det som en lyx! Så gör jag tex. med ärtor/majs och rotfrukter jag äter det 2-3 ggr/månad.
SvaraRaderaKram C
Åh vad gott, jag älskar färsbiffar. Speciellt med den fyllningen :) kram
SvaraRaderaGott, gott, gott! Sparas genast! Mums, mums!
SvaraRaderaPerfekt för mig!
Tack fina vännen för ett gott recept! :)
Kramar!
//Lana
Jag läser Grekland i biffarna, hehe. Gott!
SvaraRaderaAkta fingrarna! Tänk jag som fick en mandolin i julklapp...vass... ;)
Kram/ M
Åh, så gott!
SvaraRaderaJag använder alltid matberedaren när jag riven blomkål. Akta fingrarna!
Mmmm ser smaskens ut!!
SvaraRaderaFetaost i biffarna är ju toppengott ;p
O du va rädd om dina fingrar ;)
Kjaaam <3
Lana: Japp, jag hoppas att du provar! För det var jättegott!
SvaraRaderaMonkan: Ja, kanske det...å lite Italien också! ;)
Erika: Det har jag alltid gjort förut. Men igår tänkte att jag skulle riva med rivjärnet. Det var tamifan blomkål i hela köket, fasen vad det skvätter ;) Nä, matberedaren får det bli framöver!
Fröken Nilsson: Självklart är jag rädd om fingrarna ;)
Kram Alla fina <3
C