Jag bjöd på grillad kyckling, gjorde kantarellsås och en sallad på ruccola, tomater, fetaost och rostade mandelspån. Gott :) Tyvärr kom det inte med på bild, men marinaden till kycklingen gjorde det ;)
Olivolja med salt och peppar i, citronskal, vitlök och massa färsk timjan! Kan vara den godaste och enklaste marinaden jag gjort :) |
Fisk med smak av Asien 2 port
300 g torsk
färsk vitkål
röd paprika
broccoli
vitlök
1 lime (både skal och saft)
chili (fryst)
1 burk kokosmjölk (bara den tjocka smeten, inte vattnet)
salt o peppar
4 lika stora bitar folie
Sätt ugnen på 225 g. Hacka vitkål och röd paprika grovt. Dela broccolin i små buketter.
Förresten är det någon som vet hur länge färsk vitkål håller sig i kylen? |
Ta två ark och lägg på varandra. Ha på vitkål, broccoli och paprikan. Lägg på torsken, limeskivor, salta och peppra. Vik ihop folien så det formas som en båt, med en liten öppning upptill.
Häll över kokos-smeten över fisken och grönsakerna, å nyp igen foliepaketet. Kör in i ugnen i 20-25 minuter.
Det kanske inte ser så inbjudande ut, men det är jättegott! Lovar! Mycket smak av chili och lime...saknar Thailand nu :) |
Hoppas Ni alla får en fin start på denna vecka! Själv ska jag vara gräsänka tills i morgon kväll...
Kram C
Smarrigt värre du!
SvaraRaderaAllt tilltalar mig. Hur länge vitkål håller i kylen? Ingen aning ;) brukar gå åt liksom......men jag har säkert haft en bit i kyl 2 veckor, lite mjukt kan det bli men funkar utmärkt att tex steka ändå :)
Kjaaaam <3<3<3
Vilken härlig maträtt! Du är så duktig på att hitta på smaskiga recept! Mums! :)
SvaraRaderaSmart att göra det i foliepaket! :)
Ha en toppen måndag vännen!
Kramar! <3 <3 <3
//Lana
Smarrigt!
SvaraRaderaJag kollade på ESC och hejade på Danmark... helt klart den bästa låten tycker jag.
Ser jättegott ut! Visst är det praktiskt att laga mat i folie. ha en fortsatt fin vecka!
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaBruttan: Tackarrrrr :)
SvaraRaderaLana: Tack vad snäll du! Å du är ju lika duktig på att komma på smarriga recept :)
Erika: Härlig kväll!
Kjersti: Tack! Ja, jättesmidigt att laga maten i ett foliepaket! Jag vet inte heller varför dina kommentarer kommer upp flera gånger...Spelar ingen roll för mig! Fortsätt du kommentera, så tar jag bort om det blir dubbla kommentarer :)
Kram till er ALLA <3<3<3
C
Jättegott ser det ut!!! Jag brukar också göra asiatiskt laxpaket med koriander också, supergott och fräscht. Kram
SvaraRaderaÅ vad gott det såg ut!
SvaraRaderaHur det blev så såg jag inte esc men gillade Danmark! Och Sveriges guld såklart!
Kram/ M