torsdag 23 maj 2013

Jag tar helg

Denna vecka så har jag och Pingvinen knappt träffats, så jag känner att det får bli ett par bloggfria dagar nu! Men på måndag då kommer det en ny grej, som jag tänkte ha i bloggen...Nyfikna? Den som lever få se, tihi ;)

Ikväll har vi ätit så gott, känns som vill alltid har det! Vilken tur jag har! Jag provade ett nytt recept på en enkel variant på bearnaisesås! Jag säger då det, majgadd vad good den var! Receptet hittade jag hos fina, kloka och roliga Monkan! Om Ni inte kikat in hos henne, så gör det! 

Monkans kalla bearnaisesås                                2 port

Reduktion:
1 msk schalottenlök
2 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
några vitpepparkorn, lätt krossade
1 tsk dragon

Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt all vätska koka in i löken. Ställ åt sidan och låt svalna.

50 g rumstemperarat smör
1 dl majonäs
salt och dragon att smaka av med

Rör ihop det rumstempererade smöret med majonäs och lök/vinägerreduktionen. Smaka av med salt och ev, lite mer dragon. Ställ i kyl. Alltså, kan det bli enklare?
Såsen ser lite kornig ut, det är mitt fel. Mitt smör var inte tillräcklig mjukt
när jag blandade ihop allt! Den smakade ljuvligt ändå ;)
Så god sås, smakar precis som vanlig bearnaisesås. MEN, du slipper äggula-momentet, hälla smör i tunn stråle och få kramp i armen av allt vispande...OCH, du slipper vara rädd för att såsen ska skära sig! Jag ska aldrig säga aldrig, men jag tror inte jag kommer göra vanliga bea igen! Detta var såå mycket enklare och det smakar exakt likadant. Jag vet att jag ofta säger, prova! Men denna gång menar jag det verkligen! Prova! Tusen tack Monkan för receptet!
Mört kött, perfekt grillade grönsaker och underbar bearnaisesås! Mumma :)
Det blev grillad fläskfilè till dagens middag! Jag gjorde min heta marinad, minus persiljan...för den glömde jag. Galet god middag!
Nu tar jag paus, ska mysa järnet med mina grabbar hela långa helgen! Men självklart får Ni veta 10 nya saker om mig, det är ju ändå torsdag :)

Ha en bra helg alla fina <3

Kram C

6 kommentarer:

  1. SÅ smart!! Recept är sparat ..
    DIn tallrik ser ljuvlig ut!
    Ha en fin helg nu och njut ..
    Kram

    SvaraRadera
  2. Annars är ju receptet med smält smör och stavmixer otroligt enkelt och gott också! Ha det bra så hörs vi till veckan igen! Spännande... ;-)

    SvaraRadera
  3. Oh, så gott! Bäst jag springer till matsalenm och äter min lunch! Såååå hungrig blev jag av ditt inlägg! ;)
    Bea-sås från Monkan ska jag också testa! :)
    ha en toppen dag!
    kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  4. Men tack så mycket!

    Ha en skön helg! Själv åker jag till Gotland i morgon. Ska bo på hotell och på lördag ska vi på fest. Minisem!

    Ta hand om er, kram /M

    SvaraRadera
  5. Intressant variant på bea :) annars använder jag stavmixer, hur lätt som helst och man slipper vispkramp :) mys nu på ordentligt!!! Kram

    SvaraRadera
  6. Maria: Ja, visst är det! Jättesmidigt :) Tack, det ska jag ha!

    Angelica: Jag har aldrig fått det att funka med stavmixer...

    Lana: Haha! Ja, du får göra det! Prova!

    Monkan: Varsegod! Härligt med Gotland, ha det underbart! Å om du plockar sten/snäckor...tänk på mig då ;)

    Cosmoscatten: Stavmixer funkar aldrig för mig. När jag gör vanlig bea så vispar jag med elvisp! Japp, jag ska mysa på!

    Kram till er ALLA fina <3<3<3
    C

    SvaraRadera

TACK för att just DU tar dig tiden att kommentera i min blogg :)
Give it to me ;)

Kram C