Jag tänkte ge er tips på marinader, nu när vi är i grilltider å allt! Enligt mig finns det ingen anledning alls att köpa marinader eller grilloljor. Att göra egen är både enkelt, godare och billigare! Skönt också att slippa alla konstigheter och socker som det stoppas i marinader idag...
Jag använder alltid kallpressad olivolja samt sockerfri soja. Jag skriver inte ner exakta mått, mest för att jag alltid duttar/höftar i diverse ingredienser i en marinad :)
Dragon & basilika marinad
Olivolja, färsk basilika och dragon, salt och peppar. Passar bäst till kyckling och lax.
Citrusmarinad
Olivolja, citronskal och saft,honung, färsk timjan, salt och peppar. Passar både till kött, fisk och kyckling.
Italien style marinad
Olivolja, färsk rosmarin, vitlök, citronskal salt och peppar. Godast till kött och kyckling.
Het marinad
Olivolja, färsk el fryst persilja, soja, vitlök, sambal oelek, salt och peppar. Denna gör jag oftast till grillad fläskfilè, men passar även till fisk och kyckling.
Hicory marinad
Olivolja, licuid smoke essens, färsk el fryst gräslök, honung, salt och peppar. God till hamburgare, lax och kyckling
Tomat & basilika marinad
Olivolja, färsk basilika, tomatpurè, vitlök, soja, salt och peppar. Passar både till kött och kyckling. Receptet är från fina Lana som i sin tur fick det från Hanna! Jag säger bara: PROVA!
Balsam & lime marinad
Olivolja, balsamvinäger, limeskal, honung, salt och peppar. Passar bäst till nötkött.
Citrontimjan marinad
Olivolja, fryst el färsk citrontimjan, vitlök, salt och peppar. Jättegott till vit fisk som tillagas i foliepaket.
Taco marinad
Olivolja, sockerfri tacokrydda, peppar. Passar till fläskkotletter/fläskkött och kyckling
Oregano marinad
Olivolja, torkad el färsk oregano, paprikapulver, vitlök salt och peppar. Passar bäst till kyckling, hamburgare och fläskkött.
Dessa är mina favoriter! Kika gärna under mina etiketter "marinader", där hittar Ni fler!
Ha en fin tisdag!
Kram C
Mmm...gott, gott! Sparar hela inlägget! Är ju perfekt att gå in sedan å det när man behöver recept på marinad! :)
SvaraRaderaDen här marinaden med tomatpuré och basilika är från början från Cosmoscatten/Hanna! :) Så att ja inte ta åt mig äran! ;):)
Ha en toppen dag vännen!
Jag ska absolut baka en sådan god tårta när ni kommer till mig i augusti! :)
Kramar! <3 <3 <3
//Lana
Jag gör också oftast egen nuförtiden, jag slänger bara ihop lite olja, soja och kryddor. Men tack för tipsen!
SvaraRaderaLana: Gör det! Marinader kan man aldrig få för mycket av! Bra att du säger till, ny har jag även lagt till Hanna!
SvaraRaderaMums, längtar redan! Ha toppfin dag fina du <3<3<3
Angelica: Som jag saknat dina kommentarer! Varsegod :)
Kram till er båda <3<3<3
C
Perfekt tips nu i dessa grilltider !! Tack !!!
SvaraRaderaKram :)
Oj så mycket marinader!!! Nu vill jag ju grilla igen :) har jag skapat den där marinaden med basilika? Känner inte igen det riktigt, men övriga ingredienser iaf, kanske Lana gjort om det lite? Det här är iaf min favorit till kött, helt oslagbar!!!! http://cosmoscatten.wordpress.com/2012/05/13/grillade-kotletter-fran-marum/ iaf, det blir nog mer grillat i helgen tror jag om vädret är bra :) kram
SvaraRaderaPerfekt!!
SvaraRaderaJag kan aldrig ha för många marinader ;)
o du vet du!! jag hittade liquid smoke i helgen :)
Kjaaaam <3<3<3<3
Maria: Varsegod!
SvaraRaderaCosmoscatten: Lana har kanske gjort om lite! Jag la dit dig i allafall eftersom hon hittat grundreceptet hos dig! Ska kika på din marinad :)
Bruttan: Vad kul att du hittade Liquid smoke! Prova till burgare!
Kjaaaaam <3
Kram till er alla <3<3<3
C
Jag gör oxå alltid egna marinader - oftast Cajsa Warg-stil med det som råkar finnas hemma..!
SvaraRaderaKram/M
Jag har allt för lite tid, hinner inte läsa in mig på alla bloggar som jag vill, men jag försöker uppdatera mig ibland, jag vill ju inte missa nåt :-)
SvaraRaderaMonkan: Jag kör också ofta Cajsa Warg stil! Älskar att ta till vara på saker!
SvaraRaderaAngelica: Ibland finns inte tiden och orken att läsa allt man vill! Oftast missar man inte så himla mycket har jag märkt ;)
Kram till er båda <3<3<3
C