Mandelbröd 1 port
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 krm salt
25 g smält smör
Smält smöret i micron, under tiden vispar du ägget hårt i en bunke. Tillsätt mandelmjöl, salt och det smälta smöret, blanda noga.
Bred ut på en liten tallrik och kör i micron c:a 2 minuter på full effekt. Brödet är klart när "degen" stelnat. Jag vände på brödet och körde några sekunder till så att brödet blev mer fast. Sen lät jag brödet svalna i 15-20 minuter innan jag åt, mest för att smöret inte ska rinna av sen.
Mackan bredde jag med rikligt med bregott, massa ost och lite gurka/parika för lite tuggmotstånd! Plus en burk makrillfilè i tomatsås. Gott och mättande! |
Kram C
God frukost. :-)
SvaraRaderaTack för fina kommentaren i min LCHF-blogg.. Gjorde ju att jag hittade hit till din fina blogg=)
SvaraRaderaHa en fin natt och en go fredag..
Kram Mia