torsdag 3 maj 2012

Frukost!

Dagens frukost fick blev ett bröd som görs i micron, detta hade jag aldrig provat förut. Det blev jätte bra och gott! Receptet är från Anna Hallèn.


Mandelbröd   1 port


1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 krm salt
25 g smält smör


Smält smöret i micron, under tiden vispar du ägget hårt i en bunke. Tillsätt mandelmjöl, salt och det smälta smöret, blanda noga.
Bred ut på en liten tallrik och kör i micron c:a 2 minuter på full effekt. Brödet är klart när "degen" stelnat. Jag vände på brödet och körde några sekunder till så att brödet blev mer fast. Sen lät jag brödet svalna i 15-20 minuter innan jag åt, mest för att smöret inte ska rinna av sen.
Mackan bredde jag med rikligt med bregott, massa ost och lite gurka/parika för
lite tuggmotstånd! Plus en burk makrillfilè i tomatsås. Gott och mättande!
Nu ska jag ut och njuta i solen, för det ska ju tydligen bli regn och kanske snö (!!!!!!) i morgon, huvaligen :(


Kram C

2 kommentarer:

  1. Tack för fina kommentaren i min LCHF-blogg.. Gjorde ju att jag hittade hit till din fina blogg=)

    Ha en fin natt och en go fredag..

    Kram Mia

    SvaraRadera

TACK för att just DU tar dig tiden att kommentera i min blogg :)
Give it to me ;)

Kram C