I allafall, Ni som inte provat rättikagratäng, gör det! Lyssna nu på fru L!!!!! Alltså denna rätt kommer jag laga minst en gång/vecka. Tanken är jag ska bjuda hit svärisarna och inte säga att det är rättika och se om de känner någon skillnad. Jag tror inte det, till och med jag som visste om innan att det inte var potatis tyckte inte att det var någon skillnad alls.
Rättikagratäng 3-4 port
350 g rättika
1 lök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl creme fraiche
1,5-2 dl grädde
100 g ost, jag tog prästost och parmesan
salt o peppar
Sätt ugnen på 200g. Skala och skär rättikan i 0.5 cm tjocka skivor. Koka i lättsaltat vatten 10-15 minuter. Häll av och låt rättikan ånga av ordentligt så att den inte är blöt. Smörj en form och lägg i rättikan, ha på lite lök, vitlök, ost, salt och peppar, på med nästa lager rättika och övriga ingredienser. Blanda grädde och creme fraiche och häll över gratängen, salta och peppra. Ställ in i ugnen, låt stå mellan 50 minuter till 1 timma. Sista 15 minuterna, ta ut gratängen och strö över den sista osten, grädda tills osten smällt ordentligt!
Helstekt fläskfilè kryddad med salt, peppar och färsk dragon, citron & vitlökssmör, grönsaker och gudoooomligt krämig och god rättikagratäng |
Men på min och I morgonpromenad hittade jag dessa...
Förgätmigej, så otroligt vackra blommor, lovely! |
Visst är det underbart när man hittar smaker som liknar de "vanliga" produkterna och dessutom är det supernyttigt! :)
SvaraRaderaHa en fin dag!
Kram
//Lana
Ryska dockor: Ja, det är toppen! :)
SvaraRaderaHa en fin dag du med!
Kram C