Pajdeg
50 g smör
1 msk fiberhusk
1 msk pofiber
1,5 dl mandelmjöl
0.5 dl kokosnötsmjöl
1/2 tsk salt
1 ägg
Lägg allt i matberedaren och kör tills allt gått ihop sig. Tryck ut i en smord form 20-22 cm. Förgrädda i 200g 7-8 minuter. Under tiden gör du fyllningen.
Fyllning
300 g färs
1/2 rödlök
2 stora vitlöksklyftor
1 msk oregano
1-2 msk balsamvinäger
4 soltorkade tomater i olja
1/2 dl färsk basilika
1/2 paket fetaost
kokosfett till stekningen
salt o peppar
Bryn färsen i kokosfett, ha i finhackad rödlök och vitlök. Krydda med oregano, balsamvinäger, soltorkade tomater, basilika plus salt o pepper. Låt allt puttra en stund tills balsamvinägern har kokat in i färsen.
Ta ut pajskalet ur ugnen och ha i fyllningen och smula över fetaosten.
Äggstanning
2 ägg
1/2 dl creme fraiche
2 dl grädde
salt och peppar
Vispa ihop allt och häll över pajen. Kör in pajen i mitten av ugnen i c:a 20 minuter. Servera pajen med en fräsch sallad.
Jag återkommer med vad jag tyckte om pajen, vad äter Ni ikväll? |
Kram C
Det är så gott med LCHFpaj! Och LCHFdeg är mycket godare än vanligt! I min smak i all fall!
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kram
//Lana
Lana: Jag håller med dig, lchf-degen var så mycket godare än vanlig. Min man älskade pajen och sa flera gånger att den var bättre än vanlig paj!
SvaraRaderaHa en fin kväll du med!
Kram C
Jag har inte testat LCHF-pajdeg ännu. Ska göra det vid tillfälle.
SvaraRaderaErika: Gör det, så gott var det!
SvaraRaderaKram C