Mandelbröd gjort i micron med bregott, ägg, räkor från Västkusten, citronmajonäs och lite tomat! |
Idag är det inte något fint väder alls, dock är det ganska så varmt i allafall enligt mig som är varm som en kamin ;) Tydligen ska det vara risk för regn och molnigt resten av veckan, fasen jag som verkligen njutit av det fina och varma vädret som varit i helgen. Jag hoppas att det blir toppenväder när M är ledig, det är huvudsaken!
För någon vecka sedan gjorde jag knäckebröd som blev jättegoda, så här får ni receptet!
Knäckebröd
130 g solrosfrön
150 g sesamfrön
80 g linfrön
2 msk fiberhusk
5 dl vatten
salt efter smak
Blanda ihop allt i en bunke, låt det stå och svälla 15 minuter. Sätt ugnen på 175g under tiden. Fördela ut smeten på två plåtar med bakplåtspapper, bred ut med slickepott eller stekspade för att få det lagom tunt och jämt. Skär i bitar innan plåtarna ställs in i ugnen, jag gjorde det med en pizzaslicer. Ställ in i ugnen i c:a 1 timma byt plats på plåtarna efter halva tiden, när det gått c:a 1 timma stänger jag av ugnen och låter knäckisarna stå på eftervärme i 10-15 minuter. Ta ut och låt sedan svalna innan de läggs i en plåtburk! Dessa är kanongoda med massa bregott och en bit brieost!
Kram C
Oh, vilken smaskig macka! Räkor är ju sååå gott!
SvaraRaderaha en fin dag!
kram
//Lana
Härligt att du är tillbaka! Den mackan ser galet god ut. :-)
SvaraRaderaTack Erika! Den var jättegod!
SvaraRaderaLana: Hoppas din dag också varit toppen!
Kram C
Älskar räkor såååå gott. Mackan ser helt underbar ut.
SvaraRaderaKram Jenny
Åh, smarrigt!
SvaraRadera