Lax med stekt blomkålsris och sås! |
Lax med osttäcke 2 port
2 bitar lax a`120-150 g
60 g cream cheese
1 msk creme fraiche
1 msk Santa Marias Seafood & fish krydda
1/2 dl parmesan
peppar
Sätt ugnen på 150 g. Lägg laxen i en smord ugnsform, blanda ihop de övriga ingredienserna till osttäcket, bre på laxen och ställ in i ugnen c:a 20 minuter.
Under tiden gör du såsen.
Enklaste såsen 2 port
1 dl grädde
1/2 dl creme fraiche
1/2 buljongtärning (sockerfri)
1 msk ca med Santa Marias Seafood & fish krydda
salt o peppar
vatten
Blanda ner alla ingredienser till såsen i en kastrull plus lite vatten, låt koka 10-15 minuter på svag värme. Smaka av med salt, peppar och Santa Maria kryddan om det behövs. Stek på blomkålsriset och servera tillsammans med laxen och såsen!
Till efterrätt de senaste dagarna har det blivit en liten portion till oss var med jordgubbar, självklart äts det med gräddmjölk. Den där tallriken är verkligen minnen för mig, den kommer från min farmors landställe. När jag var liten och hälsade på där tog jag varje morgon min lilla blåa plastmugg, med öron på bägge sidor, och knatade upp i blåbärsriset på tomten och plockade blåbär till min frukost. Sen åt jag blåbären med mjölk i den tallriken, jag tyckte alltid att det var så festligt när farmor hällde på mjölken över blåbären, det var som den lyxigaste frukost man kunde tänka sig. Så varje gång jag plockar fram de där tallrikarna så tänker jag på när jag plockade mina egna blåbär på landet och åt till frukost...Minnen...
Kram C