onsdag 11 juli 2012

Tisdagsmiddag

Kyckling kryddad med vitlökspulver, färsk timjan, saft och skal från en citron,
chicken & steak krydda samt salt och peppar. Formen är smord med smör och sen
ringlade jag över olivolja och kletade runt lite ;) In i ugnen på 150 g i c:a 1,5 timme!
Denna kycklingrätt var så smidig att göra, bara krydda och massera in kryddorna, in i ugnen för tillagning och jag läste en bok undertiden. Har för övrigt läst ut tre böcker på mindre än en vecka, jag är verkligen inne i en läsperiod nu så jag plöjer bok efter bok. Har inte läst något sen vi var i Thailand. Nu när det ändå är pissväder så tycker jag att det är helt ok att ägna timmar åt läsning...I vill ju ändå inte vara ute mer än nödvändigt pga regnet ;)
Såhär fina blev de efter lång tid i ugnen, jag rensade kycklingen och vi åt den
ljummen med en sås gjord på skyn...Kycklingen funkar ju också perfekt till en

picknick, precis som den är!
Till kycklingen gjorde jag snabbaste tillbehöret, så gott blev det till. Jag gillar inte kokt blomkål men stekt går bra!
Istället för att riva blomkålen så skivade jag den tunt ihop med grön paprika,
jag stekte det i smör och saltade och pepprade. Ett bra alternativ om man är
trött på kokt blomkålsris...
Detta blev helt magiskt gott med en fräsch smak av citron och timjan, både
från kycklingen och såsen! 
Idag står det nog fisk på menyn, men jag vet inte än vad jag ska göra med den. Annars är jag just nu galet sugen på löksill, gräddfil, gräslök och kokta ägg! Hmm får se vad det blir...
Nu: Promenad innan regnet kommer...

Kram C

3 kommentarer:

  1. Ser gott ut! Jag gör alldeles för sällan kyckling med benen kvar trots att det ofta blir saftigare kött. Köper oftast bara filéer nu för tiden. Vi åt också kyckling idag, fileér toppad med fetaost/soltorkadtomat/basilikakräm. Hade också stekt blomkål till !!
    =)

    SvaraRadera
  2. Mmm... så gott! Himla roligt, för jag har också kyckling i ugnen just nu, fast lår som jag marinerad i olja, citron och grillkrydda! :)
    ha en toppen kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Maria: Jag är likadan, köper alltid bara fileèr, men när vi handlade sist såg jag hur mycket billigare det är med kyckling med ben...och som du säger mycket saftigare! Blev sugen på din kyckling nu...Mmm :)

    Lana: Jag ska prova med grillkrydda nästa gång! Låter hur gott som helst :)

    Kram till er båda!
    C

    SvaraRadera

TACK för att just DU tar dig tiden att kommentera i min blogg :)
Give it to me ;)

Kram C