torsdag 16 augusti 2012

Fiskbiffar

Har precis ätit mat och ska snart åka iväg och handla, men jag hinner få i väg ett inlägg innan dess!
Fiskbiffarna som Ni ska få receptet på är mejerifritt. 

Fiskbiffar               2 port

200 g lax
100 g torsk
1 äggula
1 tsk fiberhusk
2 msk färsk citrontimjan
salt o peppar
Lägg alla ingredienser i en matberedare. Kör tills allt blandar sig och blir till en jämn smet. Ställ in i kylen 30 minuter så smeten stelnar lite. Det går att steka på biffarna direkt om tiden är knapp!
Klicka ut smeten med blöt sked direkt ner i stekpannan och platta till lite. Det går att forma finare biffar med händerna men jag orkade inte kladda ;) Stek på medelvärme ungefär 2-3 minuter/sida. Stek inte för länge, då blir de gummiaktiga i konsistensen.
Till skivade jag blomkål och röd paprika som jag stekte i sambalsmöret som jag gjort häromdagen. Jag hade även majonäs och extra smör till, nu är jag sådär skönt och lagom mätt. Inget paltkoma här inte ;)

Nu: Till affären så vi kan sitta ute i kvällsolen en stund sen, Lovely!

Kram C




4 kommentarer:

  1. Mmm... så himla gott! :) Det var längesen jag gjorde fiskbiffar! :) Tack för påminnelsen! :)
    Vad kul att vi är kompisar på FB också! ;):)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Lana: Ja, det är jättekul att vi är vänner på FB :)

    Ha en fin kväll du med!
    Kram C

    SvaraRadera
  3. Måste göras snarast!!
    Lillkillen älskar fiskbiffar ju!!

    Ha en fin dag och tack för att du tänkte på mig och min värk, den är mycket bättre nu :)
    Kram <3

    SvaraRadera

TACK för att just DU tar dig tiden att kommentera i min blogg :)
Give it to me ;)

Kram C