Fiskbiffarna som Ni ska få receptet på är mejerifritt.
Fiskbiffar 2 port
200 g lax
100 g torsk
1 äggula
1 tsk fiberhusk
2 msk färsk citrontimjan
salt o peppar
Lägg alla ingredienser i en matberedare. Kör tills allt blandar sig och blir till en jämn smet. Ställ in i kylen 30 minuter så smeten stelnar lite. Det går att steka på biffarna direkt om tiden är knapp!
Klicka ut smeten med blöt sked direkt ner i stekpannan och platta till lite. Det går att forma finare biffar med händerna men jag orkade inte kladda ;) Stek på medelvärme ungefär 2-3 minuter/sida. Stek inte för länge, då blir de gummiaktiga i konsistensen.
Till skivade jag blomkål och röd paprika som jag stekte i sambalsmöret som jag gjort häromdagen. Jag hade även majonäs och extra smör till, nu är jag sådär skönt och lagom mätt. Inget paltkoma här inte ;)
Nu: Till affären så vi kan sitta ute i kvällsolen en stund sen, Lovely!
Kram C
Mmm... så himla gott! :) Det var längesen jag gjorde fiskbiffar! :) Tack för påminnelsen! :)
SvaraRaderaVad kul att vi är kompisar på FB också! ;):)
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Lana: Ja, det är jättekul att vi är vänner på FB :)
SvaraRaderaHa en fin kväll du med!
Kram C
Mumsigt! Det ser mycket gott ut!
SvaraRaderaMåste göras snarast!!
SvaraRaderaLillkillen älskar fiskbiffar ju!!
Ha en fin dag och tack för att du tänkte på mig och min värk, den är mycket bättre nu :)
Kram <3