...paprika, 17kr/kg som hittat! Jag hackade ner all paprika och la i påsar som jag la in i frysen. Smidigt :) |
Köttfärspaj 4 port
Pajdeg:
1,5 dl mandelmjöl
3/4 dl kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
1 msk pofiber
1 tsk salt
1 ägg
50 g smör
2 msk färsk timjan
Sätt på ugnen på 200 g. Hiva ner alla ingredienser ovan i matberedare, kör tills allt blandat sig till en boll. Tryck ut degen i en smord form (22 cm). Grädda pajskalet i mitten av ugnen 7-8 minuter.
Fyllning:
3 dl köttfärsås el köttfärs kryddad med valfria kryddor
2 dl parmesan
5 ägg
1,5 dl majonäs
salt o peppar
Fyll det förgräddade pajskalet med köttfärsåsen och strö över parmesan. Vispa ägg och majonäs, salta och peppra. Häll äggstanningen över pajen och grädda i 25-30 minuter.
Pajen ihop med en grönsallad gjord på isbergssallad, gurka, tomat och grön paprika samt avokado! |
Kram C
Vad härligt att det känns lite bättre!
SvaraRaderaOch vilket smart sätt att köpa mycket paprika och frysa in, det har jag faktiskt aldrig tänkt på att man kan göra! Säkert toppen till typ gryta eller paj... när paprikan ändå blir "mjuk" och "kokt"...!
Ha en riktigt härlig fredag och var rädd om dig!
Kram
/ Sonja
Vad skönt att det känns lite bättre!
SvaraRaderaPaj är så gott, jag är så slö så jag gör ingen pajdeg utan smörjer bara formen rejält och sedan i med allt.
Trevlig helg!
Kram/M
Vad kul att du gillade äggstanning med majonnäs!
SvaraRaderavad skönt att det känns bättre! Ja, det finaste sällskapet betyder ju såååå mycket!
Kram vännen! <3
Tack för toppentips på paj, fryst paprika? Går det alltså att frysa in paprika? Vad använder du den till sedan? I maträtter?
SvaraRaderaHej hej igen!
SvaraRaderaHär kommer svar på din fråga:
Jag har inte provat stevia, och vill faktiskt inte göra det... det skrivs att den har en lätt lakritssmak och jag har jättesvårt frö den smaken, kan t.o.m. få huvudvärk av den...
Vi ska åka till Phuket, där vår barndomskompis bor. Det är hon som bjuder oss! Vi behöver betala bara flygbiljetter! Såååå lyxigt! :)
Ha en fin söndag du med!
Kram kram
Diet and the city:Välkommen hit! Självklart går det bra att frysa ner skuren paprika! Jag kan tex ta fram det om jag ska ha det i en gryta, köttfärsås, paj, eller bara stekt rätt upp och ner med andra grönsaker...Visst det blir lite mer vattnigt än färsk men det funkar fint! Jag brukar även köpa purjolök och hacka och frysa ner när den är billig!
SvaraRaderaKram C
Lana: Nu blir jag ännu mer avis ;) Vi har också lite lösa planer på att dra till Phuket igen, men jag är orolig för att hur det ska gå med maten. Det är ju mycket socker, lite fett i Thaimaten...Aja, det löser sig väl!
SvaraRaderaKram C