Såhär ser den ut... |
Köttfärsås 6 port
1 kg färs
1 pak choi
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpurè
4 msk sockerfri tacokrydda
1 tsk sambal oelek
tabasco
1 buljongtärning + 3 dl vatten
2 pkt krossade tomater a`400 g
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 grön paprika
1 dl färsk basilika, fryst går också bra
salt o peppar
smör/olivolja
Börja med att fräsa på färsen i en stor gryta med smör/olivolja.
Pak choi till höger, den ser nästan ut som fänkål gör när man hackat den... |
Ha på lite salt på så att inte löken och det andra bränns! Efter att löken fått lite färg och blivit glansig ha tillbaka färsen i grytan igen. Rör runt så att allt blandar sig.
Krydda med tacokrydda, sambal oelek, tabasco, tomatpurè och salt/peppar. Låt allt fräsa på och få ordentligt med färg.
Ha sedan i krossade tomater, buljongtärning, vatten, creme fraiche och grädde. Rör runt och låt koka på låg värme i 30 minuter.
Medan köttfärsåsen kokar, hacka bladen från pak choien och paprikan. När det gått 30 minuter, ha i grönsakerna samt finhackad basilika.
Rör runt, servera och njut! Jag tycker att det är godast att äta köttfärsåsen som den är, men ihop med stekt vitkål blire också gott :) |
Lite tillbehör: Finhackad mozzarella och basilika...gott att strö över köttfärsåsen! |
Till köttfärsåsen åt jag en sallad på grön paprika, avokado och tomater. Jag blev sådär lagom mätt och det var väldigt gott! Skönt att veta att jag ha en låda med detta goda i frysen...som vi kan ta fram och äta efter Thailand. Smidigt!
Kram C
Mums vad gott! Har faktiskt aldrig köpt pak choi nån gång, dags att prova då :) hoppas du har det gött i Thailand. Kram
SvaraRaderaHar inte provat pak choi....men såg den i butik igår men den såg så vissen ut.....köpte vitkål istället ;)
SvaraRaderaKjaam <3
Pak choi är så gott! Använde den numera väldigt mycket både i arma och kalla rätter! :)
SvaraRaderaKramar!
//Lana
Jag gillar oxå paj choi, perfekt woksallad! Lite dyr ibland...
SvaraRadera/M
Ja, visst är det är gott med pak choi. Det låter ju jättebra att ha det till köttfärssås. Det har jag aldrig provat!
SvaraRaderaKram:)
Så gott det ser ut!!
SvaraRaderaHar köpt Pak choi några gånger, gillar det !
:)