måndag 26 augusti 2013

Underbara och härliga dagar

Här det bloggtorka deluxe, jag vet! Men vi har semester nu och jag har inte haft det minsta lust att sätta på datorn. Vädret är underbart å vi njuter som bara den. Om en vecka är detta underbara över, så jag vill ta till vara på varje minut, suga ut det sista av sommaren. Här i Grebbestad är det klarblå himmel och strålande sol, varma vindar och helt magiskt. Vi fiskar (har fått både makrill och torsk), vi läser, vi tar promenader, frossar i skaldjur, fisk och grillar. Vi har besökt Fjällbacka, Smögen och Strömstad, shoppat kläder, nagellack (ja, jag behöver fleeeer), och haft vänner på besök...Så kul har vi haft! :)
Det enda som vi saknar är Ior, han är hos svärpäronen...så det går verkligen ingen nöd på honom. Men vi saknar honom, så i morgon eller på onsdag drar vi hemåt!
Ska läsa ikapp i era bloggar och kommentera när jag får tid och lust! Nu ropar Pingvinen, vi ska visst ta en tur ner till havet och insupa de sista solstrålarna för denna dag!
Solnedgång utanför Edsviken...
Ta hand om er, så återkommer jag när Ni minst anar det ;)
Kram C <3

lördag 17 augusti 2013

Het limelax och örtsås

Krispig sallad, het/syrlig lax och örtig sås...kan knappt bli smaskigare :)
I onsdags blev det lax till middag och en örtig sås till. Varm lax i alla ära är jättegott, men kall lax ska man inte avstå tycker jag. Det är fantastiskt gott :)

Het limelax                                2 port

2 bitar lax a`150 g
1 rågad tsk sambal oelek
1 lime (saften)
smör

Sätt ugnen på 175g och smörj en form med smör. Ta en liten skål och pressa limesaft i den och blanda med sambal olek. Pensla på marinaden över laxen. Stek i mitten av ugnen 15 minuter. Ta ut laxen och låt den svalna. Ställ sedan in den i kylskåp, tills ni ska äta.
Perfekt stekt lax som bara föll isär...!
Laxen får en perfekt kombo av hetta och syra, vilket både jag och Pingvinen gillade mycket! Detta kommer jag laga igen...Så gott :)

Örtsås                                       2 port

1 dl creme fraiche
1 rågad msk majjo
50 fetaost
1 lime (skalet)
1 dl färska örter, jag tog basilika, rosmarin, persilja och timjan
salt o peppar

Blanda creme fraiche och majjo, tillsätt smulad fetaost och lime. Finhacka örterna och blanda väl, smaka av med salt och peppar. Såsen går givetvis att göra mejerifri, använd i så fall bara majjo och uteslut creme fraiche. Jag använder alltid fetaost som är gjord på får och getmjölk.
För lite piff, basilika på toppen!
Krämig och god sås som passar till det mesta tycker jag...
Till laxen och såsen fick det bli tunt skivad morot och gurka samt gul och röd paprika...fräscht! 
Förhoppningsvis sitter jag och Pingvinen och äter en långfrukost och njuter av semestern i detta nu! Idag ska vi nog gå på bio och se "Hur många kramar finns det i världen"! Vad ska Ni göra?

Ha en toppen lördag!
Kram C <3

fredag 16 augusti 2013

En klassiker

Häromdagen så blev jag sådär hiskeligt sugen på löksås. Det påminner mig förövrigt om min farmor. När jag var liten och sov över där så åt vi nästan alltid stekt fläsk och löksås eller plättar med farmors hemmagjorda blåbärssylt. Det var tider det...
Sagt och gjort igår fick det bli panerade fläskkotletter med löksås och kokta morötter. Grymt gott var det! 
Köttet blev sådär perfekt mört...mums!
Och självklart så panerade jag köttet i ägg och mandelmjöl. Pingvinen sa till med att han tyckte det var godare med mandelmjöl än vanligt ströbröd. Gott betyg med andra ord ;)
Från med idag och två veckor framåt så ska Pingvinen ha semester, som jag har längtat <3 På söndag drar vi till västkusten med kompisar, så vi får se om jag tar med mig datorn och om det blir några inlägg. Vi får se helt enkelt!

En en underbar fredag och helg alla fina <3
Kram C

I olika skepnader

Trots att jag gör framsteg och ringer in på möten och delar i min grupp, så är ändå sjukdomen väldigt närvarande i mitt liv. Det är som att den lurpassar bakom varje hörn, redo för att attackera när jag minst anar det. Speciellt när jag är som mest sårbar och mottaglig så ger sjukdomen sig till känna. Det är läskigt när jag själv kan märka hur sjukdomen tar över min kropp. Den får mig att göra, se och känna helt andra saker än det jag faktiskt tänkt.
Jag upplever det som att sjukdomen består av flera olika personer. En som är arg. En som är ledsen. En som är girig. En som är falsk. En som är missunnsam. En som är listig. En som är besatt. En som är lat. En som är ensam. En som är jävligt jävligt ledsen. 
Som Ni kan förstår är det inte helt lätt, när dessa olika personligheter sätter till och vill ha plats. Det tar enormt mycket energi och ork.
Jag hatar den sidan av mig, jag har till med svårt att kännas vid den ibland. Det gör så ont att veta att jag genom min sjukdom skadar andra. Samtidigt tar jag fullt och fast ansvar för mitt beteende, i alla fall när det gäller maken. Jag har inga problem att be om ursäkt om jag varit elak. 

För några veckor sen så fick jag ett sånt okontrollerat utbrott på maken för en skitsak. Jag vart så arg att tillslut började tårarna rinna. Å jag kände mig så dum och värdelös. Jag tog makens hand och bad om ursäkt. Då sa han: "Det gör inget, jag tycker synd om dig för det märks att du inte kan rå för det. Det är på något sätt som att det inte du som blir sådär arg. Jag älskar dig".

Och på ett sätt är det så, att det inte är jag som blir arg. Utan det är den andra delen av mig, sjukdomen som då tar vid. Samtidigt vill jag inte skylla allt på sjukdomen. Jag känner ändå trots allt ett ansvar att åtminstone försöka göra annorlunda. 
Mycket tankar är det som snurrar...

Kram C

torsdag 15 augusti 2013

Att gå åt rätt håll

Jag har den senaste tiden ringt in på fler och fler OA-telefonmöten. Nu är det inte längre jobbigt, utan nu kan jag på något sätt slappna av och njuta av att lyssna.
Igår så var jag modig igen, jag delade för första gången på mötet. Det var inte länge jag pratade, men jag sa i alla fall någonting. Det betyder mycket för mig, det får mig att växa i allt det här. Jag har också börjat skriva ner en så kallad "handlingsplan", för hur jag ska gå tillväga för att bli helt sockerfri. Det skrämmer mig fortfarande att släppa drogen, men på något sätt vilar jag i den känslan. Det får vara så, jag är rädd och det är okej.

Jag känner också att jag vill ringa till OA-vänner men jag tycker det är svårt. Mest för att jag själv inte är 100% sockerfri...vad har jag att ge lixsom? En himla massa, det vet jag ändå så tar det emot att ringa. På något sätt känner jag mig obekväm när jag pratar med andra, som är sockerfria och jag inte är det. Jag kan egentligen inte sätta ord på vad det är som jag känner mig obekväm över. Det är som att jag är fel, på något sätt. De gör rätt, men inte jag. Typ. 
Även om jag gör mycket bra saker, så är jag trots allt inte sockerfri. Det är dom. Å då känner jag mig obekväm. Jag menar vad kan jag ge dom, genom våra samtal? Är jag en ständig påminnelse om att de inte vill vara där jag är? Och å andra sidan så är väl det bra tänker jag. Att mitt lidande och fortsatta drogande kan hjälpa de att förbli sockerfria. Äsch, jag vet inte. Nu blev det bra snurrigt hörrni ;)

Hursom, jag känner att jag är på väg. Jag har ett mål i sikte: att vara sockerfri en dag i taget.
Kram C

Fiskgratäng med smak av hav

Kokta gröna ärtor är ett måste till!
I fredags åt vi fiskgratäng, å det var sååå gott! Att göra sås på egen fond är ju tusen gånger godare än en buljongtärning!

Fiskgratäng                                 2 port

4 rödspättafileèr
skalade räkor, jag hade 10 st
2 dl hemmagjord fond på räkor, hummer och havskräftor
20 g smör + till formen
1-1.5 tsk redix från LCHF-butiken
1.5 dl grädde
1 msk färskost, jag använder Ica:s
2-3 msk fryst dill
salt o peppar
tomater

Sätt ugnen på 200g. Smörj en form med smör och lägg i fisken, salta och peppra lite. Smält smöret och ha i redix, vispa runt så att det inte klumpar sig. Ha i fond, grädde och färskost. Låt koka tills såsen blivit lagom tjock. Smaka av med dill, salt och peppar. 
Häll såsen över rödspättorna och...
...garnera med tomater. Gratinera i ugnen c:a 25 minuter. Skala under tiden räkorna och koka ärtor!
Bara att hugga in...
Lägg upp fisken på tallrikar och garnera med räkor och kokta ärtor! Denna fiskgratäng kommer jag definitivt laga igen, den fick tummen upp både från mig och Pingvinen! Förresten så är det nog väldigt gott med antingen blomkålsmos eller blomkålsris till...

På tal om något annat, denna vecka tar jag en paus från "10 saker"...börjar bli svårt att komma på mer nu...

Ha en fin torsdag alla små gullvippor ;)
Kram C

onsdag 14 augusti 2013

Regnbåge och hagel deluxe

Väldigt fin regnbåge som jag lyckades fota :)
Idag har det varit minst sagt varierande väder...Strålande sol, solregn, åska och regn plus hagel...Lite svårt att klä sig kan jag säga ;)
Ganska stora hagel-kulor som damp ner från himlen, Ior blev skiträdd när det small på taket. Jag var rädd för att vårt takfönster skulle gå sönder! Jag är också glad för att vi inte var ute på promenad just då, det hade nog gjort rätt ont att få de här på kroppen! ;)
Nu ska jag ringa in på OA-möte!

Kram C

Sådetså

Idag satt jag i SOLEN och läste och drack grön smoothie! Väldigt somrigt
om Ni frågar mig!
Varför är det så många som hävdar att hösten är här? På facebook skrivs det status efter status, om hur kallt det är, mörka kvällar, kalla mornar osv. Jag vill upplysa dessa att det fortfarande är AUGUSTI inte oktober som vissa verkar få för sig! Visst det är mörkare kvällar, kallare mornar...MEN det är fortfarande sommar! Idag har det varit strålande sol, varmt (22 g) och knappt någon vind! Hur kan det bli höstväder undrar jag?! Å bara för att det regnar en dag, så är inte sommaren slut...Och förresten så ska Pingvinen ha semester de två sista veckorna nu i augusti...så än är det inte höst! Hör sen!
Nu har tantsurkärring tuggat klart och slutat visa tänderna ;)

Grön smoothie                                     1-2 port

120 g bladgrönt av valfri sort, jag tog spenat och ruccola
2 bananer
1 dl färsk ananas
1.5 dl vattenmelon
saft från 1 lime
5 dl vatten plus isbitar

Lägg i bananer, ananas och vattenmelon i en blender. Mixa tills allt blandat sig, i med blandgrönt, limesaft och vatten. Kör igen, gärna någon minut eller två. Ha till sist i isbitar och mixa igen! Klart!
Slurp.....
Denna smoothie är jättegod, uppfriskande och nyttig! Även fast den innehåller frukt ;) Grunden är bladgrönt och vatten, sen kan man tillsätta vilken frukt/bär man vill! I morgon ska jag ha i bananer och hallon...Örter är också gott att ha i! Prova gärna :)

Kram C 

tisdag 13 augusti 2013

Bluebell

Depend Rouge sparkle 2064 "Bluebell"
Detta får nog kvala in som ett av mina topp 3 favvo nagellack! Jag fullkomligt älskar detta! Det är ett blålila-glittrigt sandlack från Depend.
Det var extremt lättlackat och det räckte egentligen med bara ett lager, men jag målade ändå på ett till!
Ett sandlack har en korning finish och gör nageln lite skrovlig kan man säga. Och man ska inte ha på något överlack...utan bara själva nagellacket!
Jag har aldrig haft på ett nagellack som är så hållbart som detta. Jag målade på nagellacket för 12 dagar sen, å det har ännu inte blivit en endaste skråma! Lööööv it :)
Här ser man den skrovliga/sandiga ytan på nagellacket! Visst är det läckert???!!!
Det ska bli mycket intressant att ta bort nagellacket, jag hoppas inte det blir allt för svårt! Jag får köra med foliemetoden, så ska det nog gå bra! ;)

Kram C

måndag 12 augusti 2013

Bilder från helgen

På fredagen gick jag ut i trädgården och konstaterade att fänkålen börjar bli hög/stor...Hmm undra när det är dags att skörda den???!!!
Sen målade jag min tånaglarna i solskenet...
Honungsmelonen var perfekt och precis sådär lagom söt och god!
...och åt honungsmelon!
Senare på kvällen tog jag kort på regnbågen, fint ju!
Visst är han söt min Pingvin?! ;)
På lördagen åkte jag och Pingvinen (som Ni ser) till Småland! ;)
Vi åkte förbi Braehus, väldigt fin utsikt vägen ner mot Jönköping!
Vi käkade lite matsäck i bilen...köttbullar, tomater, gurkstavar, äpplen och tomatmajjo...Gott :)
Här badas det för fullt! 
Väl framme i Småland, så hälsade vi på Maria, hennes make Mattias, tvillingarna Love och Ludvig, samt hundarna Leia och Lady! 
Som Ni ser åt Pingvinen bröd av allt som fanns på buffèn, ja han är lite
udda min karl! ;)
På lördagskvällen åt vi på en Asiatiskt restaurang med en gigantisk buffè, som var supergod! Smakade som att vara i Thailand...
I Småland slänger man tydligen fisk mitt på vägen...Där jag bor köper man fisk som man sen tillagar och äter ;)
Bruttan bjöd på jättegod rawfoodkaka, cashewgrädde och egenplockade
hallon! Mumsigt värre :)
På söndagen åkte vi några mil till för att träffa Bruttan och hennes fina familj! Sonen Johan var så söt, go och lite tokig ;) Snodde till och med till mig några kramar från honom och finaste Bruttan! Sen var det dags att dra hemåt! Jag önskade så att jag bodde närmre dessa två brudar...

På vägen hem konstaterade vi att Småland mest består av skog, skog och ännu mera skog. Jag har typ aldrig sett så mycket skog och så lite människor på en helg! ;)
Det har varit en så trevlig och mysig helg och sköna samtal med fina människor! Denna helg kommer jag inte glömma i första taget! 

Kram C

lördag 10 augusti 2013

Det är okej

Klockan är snart 01.00 och jag sitter här och funderar, vänder och vrider på mina tankar. Samma mening maler på i mitt huvud om och om igen "När ska du erkänna för dig själv att du är maktlös när det gäller maten".
Jag kan inte ge något svar, för jag vet ärligt talat inte. Jag har alltid ursäkter för hur jag ska slippa undan problemet. Jag bara gnatar på i samma hjulspår, går samma stigar istället för att vika av åt ett annat håll och göra annorlunda! 
Men jag är inte där än, jag kan inte erkänna att jag är maktlös. Och på något sätt är det okej, det får vara så! Jag pratar ändå med några i programmet och jag har ringt in på flera telefonmöten. Jag har startat en hemlig grupp på Facebook för oss med sockerberoende, jag delar där och även i andra slutna grupper. Så såhär nära har jag inte varit på över 6 år att tag i mina problem igen. Även om jag tar myrsteg så viker jag nog ändå av från mina stigar, på mitt sätt.
Men att ta tag i det där allra innersta, roten av mitt lidande...där är jag inte än. 
Jag är nog i denna stund, precis exakt där jag ska vara. Och det är okej

Kram C

fredag 9 augusti 2013

Köttfärsägg

Sallad med isbergssallad, paprika, gurka, avokado och köttfärsägg!
När jag var liten så åt vi ibland köttfärssås-pizza, om vi hade överbliven köttfärssås. Jag minns att mamma ofta knäckte några ägg över köttfärssåsen på pizzan, det blev väldigt gott! Nu äter ju inte jag pizza, gillar det faktiskt inte alls...Vare sig det är mjölpizza eller LCHF-pizza. 

Så när jag gjorde köttfärssås häromdagen så kom jag ihåg det där med ägg på pizzan från barndomen. Jag tog en liten form och hade i 2 dl köttfärssås, sen knäckte jag i ett ägg. In i ugnen på 200 g i typ 10 minuter.
Kan tala om att detta är jättegott! Kombon köttfärssås och ägg är galet gooooood :)
Ägget är sådär lagom stelnat, mums!
Ni som gillar LCHF-pizza tycker jag absolut ska ha på lite köttfärssås och ägg, nästa gång ni gör pizza! 
I morgon ska jag och Pingvinen dra ner till Småland och hälsa på Maria och Bruttan! Det ska bli så kul, ser framemot detta mycket!

Ha nu alla en underbar helg!
Kram C

Fredagstips

Riven blomkål, perfekt att ha till hands i frysen!
Sist när vi handlade så var blomkålen extra billig, 15 kr/kg istället för 26 kr/kg. Jag köpte på mig två stora huvuden. Jag bestämde mig för att riva ner allt och lägga i lagom portionsförpackningar. Jag rev min blomkål i matberedaren, men det går lika bra att riva på rivjärn. Jag undviker helst det pga mina naglar! :)
Jag använde min våg och hade i mellan 150-200g blomkål i varje påse. Perfekt för en person, sen åkte påsarna in i frysen! Bara att tas fram när höstgrytorna börjar lagas! 

Ha en underbar fredag!
Kram C

torsdag 8 augusti 2013

10 saker Ni inte visste om mig

1) Just nu läser jag boken "Fjällgraven" av duon Hjort/Rosenfeldt.

2) Jag gillar inte oliver.

3) Min favvo-program just nu är: Hells kitchen.

4) Jag blir lite deppig när jag tänker på att serien Dexter snart är slut. Sista säsongen visas nu...

5) Jag i grunden en väldigt orolig och nojjig person.

6) Jag drömmer ofta och jag kommer nästan alltid ihåg vad jag drömt.

7) Det är väldigt sällan jag målar mina tånaglar.

8) Saker jag längtar efter är: att få känna mig normalviktig och att klara/orka ta körkort.

9) Jag gör alltid egen skrubb och ansiktsmask. Jag skrubbar först ansiktet med socker och liiite vatten, sen kletar jag på mosad avokado i fejjan. Funkar jättebra och min hud älskart!

10) Jag älskar fisksoppa med en klick aioli, helst ätandes på västkusten!

Kram C

Biffsallad

Sallad from a high....
Som sagt det blir mycket kall/ljummen mat nu i värmen, därför är sallader perfekt enligt mig! Vill bara uppdatera om att jag mår väldigt bra av att ha lagt till frukt i min kost. Känner inget extra sug av det heller...Jag börjar nästan varje morgon med att dricka en grön smoothie eller så äter jag en tallrik med frukt. Äter mer "mat" senare på eftermiddagen/kvällen! Funkar toppen! Sen ska jag erkänna att jag mår väl inte helt toppen i övrigt med det beror ju på beroendet...mer om det i annat inlägg!

Till biffsalladen behöver du:

1 bit nötkött av valfri sort, jag tog en 120 g bit biff
sockerfri grillkrydda
smör
1 påse salladsmix a`65 g
1 salladslök
1 dl färsk ananas
1 avokado
fetaost
peppar

Ta fram köttet i god tid så att det inte är iskallt när det steks på. Krydda köttet rikligt med sockerfri grillkrydda. Stek köttet 2 minuter/sida i smör. Lägg sedan över det på en tallrik, låt vila 10 minuter. Under tiden häll upp salladsmixen på ett fat/tallrik. Skär salladslöken tunt och ha på den över salladen, gör likadant med ananasen. Dela avokadon och skär tillslut köttet i tunna strimlor och lägg på salladen. Avsluta med att smula över fetaost och peppra lite!
Väldigt god sallad som enligt mig har lite av allt. Starkt från salladslöken och
köttet, salt från fetaosten, sött från ananasen
och krämigt ifrån avokadon!
Nästa gång ska jag prova att göra denna sallad med lövbiff, borde bli jättegott! Ni som tål frukt tycker jag absolut ska prova att ha det i sallader eller i matlagningen överhuvudtaget, bara ett litet tips sådär ;)

Ha en fin torsdag alla fina <3
Kram C

tisdag 6 augusti 2013

Perfekt grillsås

Soltorkade tomater creme, hemmagjord majjo, creme fraiche, vitlök
och färsk krusig persilja!
I helgen till den grillade kycklingen och fläskfilèn åt vi en jättegod sås! Pingvinen gjorde tummen upp, om nu pingviner kan det ;)
När jag var och hälsade på Erika så tipsade hon mig och Zetas soltorkade tomater creme! Jag kan säga att jag är jätteglad att jag köpt den, jättegod och smakrik röra. Sen är det självklart så att den innehåller lite saker som inte är helt ok enligt mig...MEN ibland så gör även jag undantag! Om man inte orkar göra egna ugnsrostade tomater och sen mixa till en smet, så tycker jag att detta substitut är jättebra!

Grillsås                                       2-3 port

1 dl majonäs
1 dl creme fraiche
1 rågad msk soltorkade tomater creme
1 riven vitlöksklyfta
3/4 dl finhackad krusig persilja
salt o peppar

Ha i alla ingredienser i en bunke, blanda väl och smaka av med salt och peppar. Enkelt och smidigt med andra ord! Ställ i kyl någon timma, annars går det utmärkt att äta såsen direkt!
Alla ingredienser i, bara att röra runt och smaka av!
Såsen tycker jag passar både till kött, kyckling och fisk! Detta är faktiskt en av de godaste såserna jag ätit på länge, så PROVA! Göttigt värre kan jag säga ;)
Häpp nu ska vi iväg och shoppa lite!

Kram C 

Push it

När vi var och handlade häromveckan så gick jag i vanlig ordning förbi nagellackshyllorna...Hehe, det kan ju ha kommit in något nytt lixsom ;) I alla fall så hittade jag en låda med lack för endast 10 pix, hittade detta turkos-blå glittriga lack. Det och ett till fick följa med hem!
Eftersom det var ett billig lack så hade jag inga stora förväntningar...Det var ganska svårt att lacka på första lagret, det krävdes rätt mycket färg på penseln. Andra lagret gick bättre! Å allt som allt räckte det med två lager plus överlack!
Det var svårt att fånga nagellackets rätta färg när jag tog kort. Lacket ser mer blått ut, men de är egentligen turkost...
Här syns det mer hur nagellacket ser ut....glittrig turkos! Fint! Nagellacket hade inte jättebra hållbarhet, redan dagen därpå hade färgen börjat lossna. Fast för 10 kr hade jag inte förväntat mig något annat! Trots dålig hållbarhet gillade jag ändå färgen, men det är inget jag sätter på om jag ska vara fin...Detta är mer ett enkelt vardagslack! Håll utkik för nästa gång kommer jag visa mitt hitintills absolut finaste, bästaste och mest hållbara nagellack jag provat! 

Kram C

måndag 5 augusti 2013

Bilder från helgen

Marinerad kyckling, fläskfilè och massa grönsaker!
Eftersom det var strålande sol på fredagen så bestämde jag snabbt, att grillning fick bli dagens middag!
Vi åkte hem till mina päron och lillsis, för födelsedags firande...Min lillasyster fyllde 18 år dagen till ära! Tänk att hon som jag bytt blöjor på, matat, badat och haft sovandes på mitt bröst är 18 år!!!!! Genast kände jag mig vääääääldigt gammal ;)
Älskar grillad lök, här fick det bli rödlök och salladslök!
Sen åkte vi hem och åt gooood grillad mat! Såsen ska Ni få recept på, den blev en succè :)
Här har Pingvinen varit i farten och tagit kort på mig och Ior, när vi sover!
Ior ställer alltid upp på en sov & mysstund <3
På lördagen vaknade jag med illamående och migrän-liknande symptom plus mensvärk :( Jag försökte sova bort det värsta...
På kvällen drog vi ut till Fiskeboda camping där våra vänner campade för helgen. Jag badade fötterna i Hjälmaren, vi grillade, pratade och hade det väldigt trevligt i värmen. Senare kom det regn men det var bara mysigt!
På söndagen hade jag återigen migrän och mådde illa, så det fick bli en lugn dag med film och mycket vila!
Det var alles! :)

Kram C

fredag 2 augusti 2013

Kvällsmål

Kan det bli enklare? Kan det bli godare? Jag tror knappast det ;)
Häromkvällen så blev jag sugen på något fräscht att tugga på! Det fick helt enkelt bli en sallad Caprese, det är ju bara sååå gott! Älskart!
Bara att skiva upp lite mozzarella och tomater och lägga över på tallrik. Strö över basilikablad och ringla över en god olivolja, sen är man hemma lixsom! Galet gott! Passar mig perfekt just nu, som bara vill äta kalla och fräscha saker!

Ha en fin helg nu alla fina <3
Kram C

Gudomligt god lax

Lax redo för ugnen...
Vi har inte ätit lax på väldigt länge nu, så när vi handlade sist köpte jag på mig en stor fin bit färsk lax. Blir så sugen på det ibland, å då bara måste jag ha det!

Laxen: Jag kryddade laxen med både citronsaft och skal från en liten ekologisk citron, plus salt och peppar. In i ugnen på 175 g i 15 minuter. Lät sedan laxen svalna, innan jag ställde in den i kylen tills vi skulle äta den.

Basilika & dragonsås: Jag blandade 2 rågade msk majonäs med lika mycket creme fraiche, kryddade med salt och peppar. Hackade i 2 msk färsk dragon och 1/2 dl färsk basilika plus liiiiite honung. Denna sås är bara sååå god, ni måste prova!!!!! Räcker lagom till 2 personer.
Till laxen och såsen hade jag bara lite gurka och tomat, gott!
En riktigt god rätt som jag kommer laga flera gånger! Nu ska vi iväg och klippa Ior och köpa present till min lillasyster som fyller 18 år idag!

Kram C