måndag 2 december 2013

Om ditt och datt

Tiden & JulJa, snart är ytterligare ett helt år till enda. Tiden går så galet fort att jag knappt inte hinner med...Det är redan december och noll julkänsla har infunnit sig här. Kan bero på att det är strålande sol ute och massa plussgrader ;) Men nä, jul och december tycker jag inte om. Det är bara en enda lång startsträcka av stress, påtryckningar och skyhöga förväntningar. För min del skulle jag gärna hoppa över julen helt, tur att även Pingvinen delar min åsikt. Sen tycker jag iofs att det är himla mysigt med pyntandet och framförallt att tända ljus. Här hemma har det inte kommit upp en endaste adventsstjärna, tomtar eller gardiner, vi har helt enkelt inte haft lust eller ork till det. Å tro mig vi överlever! ;) 
Men vem vet, julkänslan kanske infinner sig. 

Sorg: Det är precis vad jag känner nu. Sorg. Jag känner sorg och ilska över att just jag ska ha denna sjukdom, att jag inte kan hantera maten...att jag är maktlös! Jag är trött på att jag behöver göra massa saker varje dag, för att hålla mig drogfri. Jag är trött på att jag blivit besatt av vågen, vilket jag aldrig varit tidigare. Sjukdomen försöker på alla sätt och vis att nästla sig in i mitt liv. Jag har även fått dra ner markant på dator och tv-tid, eftersom jag upptäckt att även det är ett beroende jag har. Allt jag tar mig för med, så blir jag besatt och det ska överdrivas till det yttersta. Typiskt beroende-personlighet att inte kunna göra något lagom.

Sömnen: Den har blivit mycket bättre, jag har även vänt tillbaka dygnet. Tack för det säger jag bara! På kursen fick jag lära mig om medveten andning, att göra andningsövningar och att tejpa munnen på natten. Dessa saker är ett jättebra verktyg för oss beroende, men även för er andra. Många av oss överandas, alltså att vi tar för många andetag/minut. Många av oss snarkar, sover dåligt osv...det beror på att vi oftast andas genom munnen istället för näsan. Om man tejpar munnen, blir vi automatiskt lugnare vi kommer fortare ner i djupandning. Jag kan säga att mina insomnings-svårigheter är nästan helt borta efter snart 3 veckors tejpande. Jag gör alltså så att jag tar lite läppsyl på läpparna, stänger munnen, sätter på kirurgtejp över munnen. Detta lilla knep gör att jag somnar inom max 30 minuter!!!!!! Förr tog det timmar för mig...Det kan låta helt galet, men det funkar verkligen. Så snarkar du, sover dåligt, har svårt att somna och inte känner dig utsövd, PROVA detta! Gå även in på medvetenandning.se och läs mer.

Maten: Jag är enormt kräsen med maten, vissa saker kan jag bara inte äta. Det är skitjobbigt och gör det ännu mer krångligt. Sen mår jag fortfarande illa och får kväljningar ibland när jag äter, skitjobbigt och obehagligt. Det här med att hitta saker som jag tycker om, är jättesvårt. Är typ bara sugen på kött. Så här äts det mycket samma saker, dag ut och dag in! Men det gör inget, huvudsaken att jag är drogfri!

Bloggen: Jag vet ärligt talat inte hur jag ska göra med den, om jag ska sluta. Det har blivit väldigt dåligt bloggande här denna höst...och jag vet inte om jag ska fortsätta! Svårt!

Kram C <3

7 kommentarer:

Fröken Nilsson sa...

Åh vad jag känner igen mig med bloggen....lr kanske jag ska säga bloggarna.....men du bara låt den vara....blogga om/när DU känner för det! försöker tänka så själv....går sådär....

Jul blir det vad vi än gör och jag försöker lägga ner pressen på mig själv, går sådär :/ säkert därför jag mår sådär.....

Så skönt att du sover bättre :) så viktigt i välbefinnandet!

MegaJätteKjaaaaam <3<3<3<3

Mitt liv som fru L sa...

Bruttan: Ja, det får bli vad det blir både med bloggen och med jul! Jag känner inte längre något behov av att min blogg ska bli stor, jag använder den mest som dagbok och för att dokumentera mitt liv!

Kjaaaaaaaam C <3<3<3<3<3

cosmoscatten sa...

Så mycket jag vill säga...skönt att höra från dig igen. Jag går in varje dag och kikar om du skrivit nåt. Jag gillar verkligen dina inlägg oavsett vad du skriver. Skönt att du sover bättre! Det där med att tejpa munnen låter ju jätteläskigt! Jag har ju klaustrofobi och panikångest så jag hade inte klarat det, men kanske borde eftersom jag snarkar. Trist att du känner sorg men du kämpar SÅ bra :). Man behöver inte gilla och fira julen tycker jag om det känns stressigt. Bloggen förstår jag dig, jag har heller ingen lust att skriva, just nu iaf. Men jag skulle sakna dina inlägg om du slutade. Men skriv bara ibland då? När du vill, inte för att du måste. Kämpa på, du gör det galant trots alla motgångar du har. Kram!!!

Svetlana Driagina sa...

Vad bra att det funkar med sömn nu! :)
Äsch, julen för mig är t ex bara ledighet! Inget annat!
Bloggen kan ju vänta och du kan blogga bara när du har lust! :)
Kramar till dig vännen!
<3 <3 <3 <3 <3

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Hej vännen!
Kämpa på, du är jätteduktig. Livet är orättvist och det finns ingen orsak till att just du drabbades. :(

Blogga om du vill och när du vill. Det måste kännas kul och absolut inget tvång. Tänk efter vad just du vill. Eller ta en längre paus och bestäm efteråt.

Själv älskar jag julen. Det är ett tillfälle när hela familjen (familjerna) samlas, har trevligt och äter god mat. Men jag förstår också att julen kan vara ångestfylld för många... så strunta i julen om ni vill. Känn efter vad just ni vill göra!

Kram vännen, sköt om dig!!!
<3

monkan sa...

Tejpa munnen? Kan jag göra det på maken fast han snarkar? Han somnar men jag får putta mig tokig på honom för att få honom på sidan så att jag kan somna... ;)

Jag tycker du är så,duktig (jag vet, jag säger det hela tiden, hehe) men du är det! Och om du lägger ner bloggen hur ska jag kunna hålla reda på hur duktig du är då?

Och julen kan vi väl skippa? Tycker som du att det finns en viss mysighet i stjärnor och ljus och lite pynt med det vete fan om det överväger det andra? Jag tycks bli tjurig per automatik när vi går in i december! Andas ut först på juldagen...

Kramar/M

Mitt liv som fru L sa...

Cosmoscatten: Jag blir så glad att du gillar min blogg! Jag har också klaustrofobi, men det är inte alls läskigt att tejpa munnen. Prova att göra det på dagen, när du typ sitter och ser på tv. Du kommer märka att du blir jättelugn! Kram C <3

Monkan: Att tejpa munnen är jättebra för de som snarkar, be din man att prova! Jag är likadan, blir tjurig och stressad så fort december närmar sig...Men jag ska se det som bara ledighet och skita i alla julhets!
Kram C <3