måndag 28 maj 2012

Räkmacka och knäckisar!

Mandelbröd gjort i micron med bregott, ägg, räkor från Västkusten,
 citronmajonäs och lite tomat!
Dagen startades med en riktig lyxfrukost, det var så gott och jag är fortfarande mätt fast jag åt mackan vi 09 i morse! Räkorna är från "Bästkusten" som vi kallar det ;) De är jättegoda och smälter verkligen i munnen, tur att man har svärisar som har sommarstuga där så jag kan få hem goda räkor. Det blir nog en trip dit ner vecka 25 då M är ledig, då ska jag frossa i skaldjur av alla de slag med aioli, mums vad gott!
Idag är det inte något fint väder alls, dock är det ganska så varmt i allafall enligt mig som är varm som en kamin ;) Tydligen ska det vara risk för regn och molnigt resten av veckan, fasen jag som verkligen njutit av det fina och varma vädret som varit i helgen. Jag hoppas att det blir toppenväder när M är ledig, det är huvudsaken!
För någon vecka sedan gjorde jag knäckebröd som blev jättegoda, så här får ni receptet!


Knäckebröd


130 g solrosfrön
150 g sesamfrön
80 g linfrön
2 msk fiberhusk
5 dl vatten
salt efter smak


Blanda ihop allt i en bunke, låt det stå och svälla 15 minuter. Sätt ugnen på 175g under tiden. Fördela ut smeten på två plåtar med bakplåtspapper, bred ut med slickepott eller stekspade för att få det lagom tunt och jämt. Skär i bitar innan plåtarna ställs in i ugnen, jag gjorde det med en pizzaslicer. Ställ in i ugnen i c:a 1 timma byt plats på plåtarna efter halva tiden, när det gått c:a 1 timma stänger jag av ugnen och låter knäckisarna stå på eftervärme i 10-15 minuter. Ta ut och låt sedan svalna innan de läggs i en plåtburk! Dessa är kanongoda med massa bregott och en bit brieost! 


Kram C

5 kommentarer:

Unknown sa...

Oh, vilken smaskig macka! Räkor är ju sååå gott!
ha en fin dag!
kram
//Lana

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Härligt att du är tillbaka! Den mackan ser galet god ut. :-)

Mitt liv som fru L sa...

Tack Erika! Den var jättegod!

Lana: Hoppas din dag också varit toppen!

Kram C

Anonym sa...

Älskar räkor såååå gott. Mackan ser helt underbar ut.
Kram Jenny

Elena sa...

Åh, smarrigt!