måndag 27 januari 2014

Utan sponsor

I dag blev jag av med min sponsor, efter ett stooort missförstånd över en liten petitess. På ett sätt känns det skönt, samtidigt känner jag bara...suck. Inte igen! Under alla år jag varit med i OA och programmet, så har det alltid strulat med mina sponsorer. 

Jag och min sponsor blev osams över lite majs, ja ni läste rätt. Majs. Jag har haft som uppgift att skriva reflektion till min sponsor varje dag, om precis vad som helst. I förrgår skrev jag bla hur svårt jag har att bete mig och att jag lätt blir arg och får utbrott. 
Då frågade min sponsor om jag verkligen åt helt sockerfritt, inga sötningsmedel och inte kolhydrater. Jag svarade att självklart äter jag inget av det, kolhydrater äter jag i form av grönsaker, ibland frukt och även majs.
Då svarar hon: Majs får du inte äta! Det innehåller för mycket socker, det är inte tillåtet för någon sockerberoende att äta majs.
Då frågade jag: Säger vem?
(Denna konversationen ägde rum i chatten på FB)
Efter denna fråga loggar sponsorn ut och svarar inte.
Jag skriver att jag känner de i OA som har både bröd, pasta, potatis och även vin ( i måttliga mängder) på sina matplaner, vad kan lite majs göra? Det roliga är också att jag äter färsk majs max 1 gång/månad. Så hur hon kan få ihop att det är majsen som gör att jag får utbrott, det vet jag inte. Enligt henne tål jag inte det, hur hon nu kan veta det?! Jag har aldrig överätit det, någonsin.
Jag rådfrågar en OA-vän som direkt säger att min sponsor har fel. Enligt OA finns det inget som säger vad vi får eller ska äta. OA säger bara att vi ska avhålla oss från att äta saker som triggar igång vårt tvångsmässiga ätande. Vilket jag gör. 
Jag skriver det till sponsorn...
Då får jag ett surt svar tillbaka. Enligt henne är jag ovillig och argsint. Kan säga att innan de orden var jag inte det, överhuvudtaget. Jag var fundersam, förvånad och ställde därför frågor. Som jag självklart inte fick svar på. Utan hon fortsatte att mala på om hur arg jag var osv...Är det något jag avskyr så är det att bli beskylld för saker som har noll sanning. Jag förklarade för sponsorn att jag inte tycker om att bli påhoppad med lögner. 
I morse får jag ett kort meddelande på FB där min sponsor säger, att vi inte har någon personkemi och att hon inte kan ge mig det jag behöver. Sen var det bara tack å hej. Ingen ursäkt alls för påhoppen och inga svar på mina frågor. Så hon "gjorde slut med mig" över lite majs. Eller ja, för att jag vägrade ta bort det ur min matplan...för att jag enligt henne inte tål det.
Jag är rätt säker på att hon inte klarade av att jag stod på mig. Enligt henne är jag inte villig att tillfriskna om jag inte gör exakt allt hon föreslår. Å eftersom jag inte dansade efter hennes pipa så blev jag bortvald. 

Kan säga att jag är något trött på dessa översittar-sponsorer som ska leka Gud. Jag försöker se det som att de trots sitt tillfrisknande....är väldigt sjuka! Men man blir bra mörkrädd över hur människor beter sig. De som inte kan se sin del i konflikter och inte ber om ursäkt...de står inte högt i kurs i min värd!

Kram C <3

5 kommentarer:

Helena.B sa...

Om hon hakat upp sig på majs så var hon inte rätt sponsor för dig så då kan det lika gärna vara! Men hoppas självklart att du hittar någon sponsor snart som det funkar riktigt bra med. Så glad för din skull att du fortsätter vara abstinent!! Kram

Mitt liv som fru L sa...

Helena B: Tack snälla du! Jag är så glad för din skull, att du är så duktig med både mat och träning!
Fan vad VI är bra! :)

Kram C <3<3<3

Fröken Nilsson sa...

Men hallå!!!
Majs liksom....
hoppas du får en ny sponsor snabbt som respekterar o stöttar istället :)
Kjaaaaam <3<3<3<3<3

Kristin sa...

Shit hon var nog sponsor av helt fel anledningar, verkar som hon ville ha nagon att tycka syndom/dominera. Good riddance som man sager.

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Kram vännen! Retar hon upp sig över majs så är det nog bättre med någon annan. Hoppas att det har löst sig och du har hittat en ny som du trivs med.