onsdag 11 januari 2012

Foliepaket med torskrygg!

Jag fortsätter att lägga upp lite mer recept! Denna rätt åt vi någon gång i november, men det blev inte av att jag la upp den på bloggen då. Men nu så, bättre sent än aldrig ;)

2 port

300g torskrygg (det går givetvis bra med vanlig torsk, sej el lax)
3 stora potatisar skivade i c:a 1/2 tjocka skivor
1 morot
10 cm purjolök
10 körsbärstomater
50-100g savoykål (kan uteslutas, jag tog för att jag en liten bit hemma)
1/2-1 dl grädde
saft från 1/2 citron
dill
salt & peppar
smör
folieark

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva potatisen i 1/2 cm stora skivor förkoka 5 min. Strimla och hacka purjoläken, savoykålen och moroten, dela tomaterna. Riv ut 30x30 stora ark av folien, smörj folien med lite smör. Lägg på de förkokta potatisskivorna på folien samt purjolöken, morötterna, savoykålen, tomaterna, salta o peppra på med lite dill. Lägg sedan torsken på potatis och grönsakshögen, salta o peppra fisken. Stäng igen och forma folien så den är båtformad, men stäng inte igen helt upptill. Häll på grädden och citronsaften, lite mer dill och några klickar med smör! Täpp igen hela foliepaktet och lägg på en form eller på en plåt, in ugnen 20-30 minuter. Sen är det bara att njuta av denna goda rätt! :) Vill ni köra LCHF style så slopa bara potatisen.

2 kommentarer:

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Vad gott. Jag har ätit fisk i foliepaket som andra tillagat men aldrig själv gjort det... det måste det bli ändring på. :-)

Catharina sa...

Erika: Prova det är jättegott!