Bara på med äggstanning sen är pajen redo för ugnen! |
1.5 dl mandelmjöl
3/4 dl kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
1 msk pofiber
1 tsk salt
1 ägg
50 g smör
Sätt på ugnen på 200g. Blanda allt i matberedare och tryck ut i en rund smord pajform, 22 cm. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 7-8 minuter.
Fyllning
200 g färsk grönkål
1 vitlöksklyfta
skal från 1 citron
1/2 paket fetaost
kokosfett/smör
salt o peppar
3 ägg
2 dl grädde
salt o peppar
Skär grönkålen i lagom stora bitar, fräs på i en stekpanna med kokosfett. Kokosfettet gav grönkålen en god smak. Ha i den finhackade vitlöksklyftan och skalet från en citron, salta och peppra. Fräs på tills grönkålen krympt. Strö ut grönkålen i det färdiggräddade pajskalet och strö över fetaosten. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll över över pajen, in i ugnen mellan 25-30 minuter.
Redo för att ätas... |
Krispig isbergssallad, tomater och sockerärtor...Gott! |
9 kommentarer:
Oh, vad gott! Paj ska jag definitivt göra när jag kommer tillbaka hem! :) Blev såååå sugen nu!
Vilken underbar färg på tallrik, så läckert i kombination med gröna färgen på salladen!
Hur många tallrik-uppsättningar har du egentligen? ;)
Ha en underbar dag vännen!
Många kramar!
//Lana
Lana: Gör det, det är så gott!
Jag har inte så mycket tallrikar faktiskt, jag köper oftast två och två och då blir det en hel del färger! Jag har inte mer än Matplastsen-Victoria i allafall ;)
Ha en fin dag du med!
Kram C <3
Det här ser verkligen urgott ut!! Måste få tag på grönkål igen...så tråkigt att utbudet på denna smarriga kål är begränsad just nu, jag får väl hamstra o frysa in vid jul ;)
Fröken Nilssons kök: Ja, på vår Ica har inte jag sett någon grönkål alls. Hittade det i annan butik inne i stan...Är det inte säsong för färsk grönkål nu? det trodde jag!
Kram C
Grönkål är något jag aldrig testat förut, kanske får ta och göra det nu ;-)
Angelica: Det var första gången för mig med! Gott var det! Prova!
Kram C
Bra fråga faktiskt med säsong....men oftast säljs det först vid jul.....vi får väl googla ;)
Bra fråga faktiskt med säsong....men oftast säljs det först vid jul.....vi får väl googla ;)
Fröken Nilssons kök: Haha, ja det får vi göra! Hur gjorde man innan google fanns? haha ;)
Kram C
Skicka en kommentar