onsdag 26 juni 2013

När hjärtat säger ja men huvudet nej

Då är det inte lätt att välja. Jag vill äta bättre, jag vill sluta missbruka mat/socker. Men hjärnspökena i huvudet är för starka. Ärligt, så ser jag bara problem med att sluta äta som jag gör. Jag vet, röda hund talar. Men jag vill bara förklara hur jag känner. Jag ser inga möjligheter, jag ser bara problem...Såhär kan det "pratas" i mitt huvud! RH= röda hund. BH= blåa hund.

RH= Jag vill inte bli drogfri för då kan jag inte gå på kalas, då blir det svårt att stå emot suget att äta. 
BH= I början får du kanske avstå kalas, men det är ju bara en kort period tills du känner dig starkare. Inget varar livet ut.

RH= Jag har inte tid att ringa någon i programmet. Jag vill inte, för jag vill inte prata om mig.
BH= Du behöver prata med andra som går igenom samma sak som dig. Jag vet att det är svårt att prata om dig, men det blir lättare med tiden.

RH= Jag vill inte bli drogfri för då kan jag inte vara med på födelsedagar, jul, nyår, midsommar, påsk...för jag vågar inte säga vad jag kan och inte kan äta.
BH= Det kanske bara är en jul, en påsk och någon födelsedag som du får avstå. Sen kommer du känna dig bättre/starkare. Då kommer du också kunna säga till vad du kan äta, eller våga ta med din egna mat. 

RH= Jag vill inte bli drogfri för då blir jag smal och det skrämmer mig.
BL= Du blir inte smal på en gång, det är en process. Dina vänner och din ev. sponsor i programmet kommer hjälpa dig med dina rädslor.

RH= Möten vågar jag inte gå på. Vågar inte åka buss/tåg själv till mötet. Tänk om någon jag känner också är där. 
BH= I början kan M köra dig, eller någon från programmet. Träffar du någon där så är det så, du kommer inte dö av det. Sen är mötena anonyma och det som sägs där stannar där.

RH: Jag vill inte slänga ut all mat/socker som jag inte ska äta. Det skrämmer mig och vad ska M äta?
BH= Det kommer bli jobbigt i början att inte ha något hemma, men du vänjer dig. Och det finns tillräcklig för M att äta ändå.

RH: Jag vill inte bli drogfri för då kanske jag måste sluta med mina dåliga vanor. Som att sitta framför datorn och tv:n.
BH= Bara för att du blir drogfri så ska du inte sluta med allt du tycker om. Du kanske bara behöver dra ner på dator och tv-tittande lite.

RH= Jag vill inte bli drogfri och må bättre, för då kanske alla tror att jag mår så bra igen. 
BH= Människor i din närhet vet att du mår/mått dåligt och att det inte går över på en gång. 

RH= Jag är rädd för att bryta ihop på ett möte.
BH= Om du tänker efter så har du redan gjort det, även om det var många år sedan. Tårar är ett tecken på att du försökt varit stark alldeles för länge. Att gråta är inte fel, snarare en befrielse. Det finns säkert de som är avundsjuka på dig, som vågar gråta.

RH= Jag vill inte bli drogfri och äta bättre, för då går jag ner i vikt och min hud kommer bli hängig.
BH= Vad gör det då? Jag tror att om du tränar bra under hela viktnedgången så blir det inte så farligt. Sen så finns det bra kläder som kan dölja sånt.

RH= Jag vill inte sluta droga för då kan jag inte laga/baka åt släktingars födelsedagar som jag gjort.
BH: Du är viktigast! Och jag är säker på att de som du lagat/bakat till hellre ser att du mår bra än att du gör det. Sen är det kanske också en period som du måste avstå, men att du senare kan göra det. Ta tag i det då!

RH= Jag vill inte sluta droga för då måste jag vända tillbaks dygnet och gå upp på mornarna.
BH= När du sover är inte viktigast i början, utan att du överhuvudtaget sover är bättre! Sen vet du ju att det är bäst att sova på natten och vara vaken på dagen.

RH= Jag vill inte sluta droga för vem blir jag då? Blir jag lycklig?
BH= Du blir inte någon annan, du är fortfarande du fast en ännu bättre version av dig. Lycklig blir du om du väljer att bli det!

RH= Jag vill inte sluta droga för då måste jag börja ta ansvar.
BH= Att ta ansvar kommer du må bra av, det kommer öka ditt självförtroende och din självkänsla. 

Ni må tro att jag blir trött på allt tjatter som pågår. Såhär är det 24/7 alla dagar om året. Nu kan Ni också se hur många problem jag ser med att sluta droga (röda hund). Och hur den friska sidan (blåa hund) av mig försöker få mig på bättre tankar.
Jag försöker förhandla och göra bra val, men jag förlorar alltid. Jag orkar inte bara göra för det finns för många om och men

Kram C

14 kommentarer:

Maria sa...

Åhh vännen! Så jobbigt du har det, tror inte att vi förstår när beroendet är så starkt. Har tyckt att jag själv har ett sockerbehov (klarar inte lite utan då blir det ALLTID mycket) men har på långa vägar inte så tufft som du.
Hoppas verkligen du hittar bra hjälp och en lösning! Önskar man bara kunde sudda bort dina hjärnspöken!
Kram

monkan sa...

Gulliga du!
Jag känner igen samtalen i huvudet, även om de inte pratar varje dag, så vet jag precis hur diskussionen går! Så j-à svårt värja sig!

Men...dy pratar om det. Du närmar dej. Fler vet. Fortsätt prata/skriv. Få det ur dej. Visa den röda hunden att den snart får lomma iväg med svansen mellan benen!
Tror på dej.

Många många varma kramar!
/M

Svetlana Driagina sa...

Hej min fina vän!
Håller med Monkan! Det första steget i rätt riktning är att du pratar och skriver om det! Det är en lång process!
Kramar om dig jättemycket! <3 <3 <3
//Lana

cosmoscatten sa...

Jag måste ändå säga att din blåa hund lämnar väldigt vettiga lösningar :) det är en bra bit på vägen! Lycka till och kämpa på. Kram kram

Mitt liv som fru L sa...

Maria: Tack för dina ord! Ja, det önskar jag också...att hjärnspökena kunde suddas bort!

Monkan: Skönt att inte vara ensam om sånna konversationer i huvudet!
Det är det jag känner också. Jag pratar om det, jag skriver om det! Jag är på väg! Snart så är röda hund instängd för gott :) Tack för att du tror på mig!

Lana: Ja, det är det! Och jag är en bit på väg redan!

Cosmoscatten: Visst är det så! Blåa hund har väldigt bra lösningar! Jag är glad att jag kan se det, för det tror jag är viktigt!

Kram till er alla <3<3<3
Love C

Angelica - Vardagsliv med LCHF sa...

Vilka samtal som försiggår i ditt huvud ;-) Nä men skämt åsido, jag förstår dig! Jag brukar ha en jävel på ena axeln och en from ängel på andra axeln, och det är olika vem som vinner från gång till gång! :-)
Och jag håller med ovan, det var väldigt förståndiga tanker den blåa kom med! Lyssna lite mer på den så vågar du snart! KRAM <3

Mitt liv som fru L sa...

Angelica: Japp, mycket samtal är det! Ska försöka lyssna lite mer på den blåa! ;)

Kram C <3<3<3

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Nej, fy vad jobbigt! Håller med några av ovanstående att det är ett bra steg att du faktiskt skriver om det.

♥♥♥ Många kramar! ♥♥♥

Maria sa...

Du är så modig vännen som skriver om hur du mår och om vilken kamp som pågår i ditt huvud. Det är inte många som hade vågat vara så här ärliga!
Inte lätt att stå mitt i en strid mellan två sidor. Båda finns i dina tankar men kom ihåg att det kloka är det också du som tänker! Och röda hund behöver inte alltid vara ond, kanske är det bara en som behöver lite uppfostran ;-)
Snart ses vi, det ska bli så roligt efter alla år!
Många kramar :)

Mitt liv som fru L sa...

Erika: Ja, så ser jag också det! Kram fina du <3<3<3<3<3

Maria: Tack, det värmer! Ja, så tänker jag med, jag är inte bara röda hund utan också den blåa! Nä, röda hund är inte ond, den är bara lite vilse och off i sina tankar ;)
Ja, det gör vi! Jag ser så mycket fram emot det ska du veta! Känns som att det kommer bli ett gigantiskt kram-kalas ;)
Kram du fina <3<3<3

Helena.B sa...

Gudars va jag känner igen det där!
Jag tror oxå att det är bra att du pratar om det för då får du det ur dig och lär känna dig själv bättre. Du kommer närmare ditt mål att kunna hantera sjukdomen!!
Kram

Mitt liv som fru L sa...

Helena B: Skönt att se att jag inte är ensam om dessa tankar! Det tror jag med, ju mer jag pratar/skriver om det desto bättre/lättare kommer det kännas!

Kram C <3<3<3

Fröken Nilsson sa...

Önskar av hela mitt hjärta att blå hund lär röd hund hur du faktiskt vill ha det i livet! Du är så värd ett lyckligt liv med många fina dagar :)

Kjaaaaaam <3<3<3<3<3<3

Mitt liv som fru L sa...

Bruttan: Japp, det är jag såå värd! Tack fina du <3<3<3

Love C <3<3<3<3<3