söndag 14 oktober 2012

Förlåt

Jag orkar bara inte blogga nu, jag är trött, sliten och jävligt ledsen. Sen är Pingvinen till Luleå och kommer inte hem förrens på torsdag eller fredag, det gör det inte precis lättare. Vädret är grått, kallt och regnigt, så det gör inte att jag drar på smilbanden i första taget. 
Nä, hörrni jag återkommer...

Sometimes when I say "I`m okay"
I want someone to look me in the eyes, hug me 
and say "I know you`re not"

Kram C

torsdag 11 oktober 2012

Till mina fina bloggisar

Det är nästan svårt för mig att beskriva hur mycket Ni alla betyder för mig. Hur mycket era kommentarer och er kärlek som Ni öser över mig betyder. Jag har inte träffat någon av er i verkliga livet, aldrig hört era röster, ändå ger Ni så mycket av er kärlek och omtanke till mig. Jag bli faktiskt rörd till tårar när jag tänker på det. 

Tack för att Ni fortsätter peppa mig när jag nästan själv har gett upp. Alla kanske inte förstår vad jag går igenom, men det behöver Ni inte göra heller. Man behöver inte förstå allt för att kunna ge kärlek eller visa omtanke, det har Ni bevisat.




Kram C


onsdag 10 oktober 2012

Krig

Precis så känns det i mitt huvud, som att det är krig. Det är totalkaos och röda hund och blåa hund bråkar, jag vet inte vem jag ska lyssna på. Vet om jag kan lyssna på någon av dem. Tänk dig att ha tinnitus, ett jävla pipande i örat hela tiden exakt så känns och låter det. 

De senaste 2 dagarna har jag knarkat socker riktigt jävla ordentligt. Hela jag känns dimmig, jag kan inte tänka klart och hjärnan skriker efter mer. Röda hund är väldigt tydlig med vad den vill, den har ett uppdrag som måste fullföljas, att jag till varje pris ska äta. Men egentligen så vill jag inte, jag vill inte. Det är inte gott med godis, bröd eller chips längre, det smakar fan så äckligt. Men jag kan inte sluta äta det. Jag blir så förtvivlad och frustrerad på mig själv, även fast jag vet att jag inte kan rå för det. Jag har en beroende sjukdom, en hjärnsjukdom. 

Men jag kan välja annorlunda, jag kan göra ett aktivt val varje dag. Droga eller inte droga. Det är bara det att begäret är så stort. Min sjukdom vill ha mer och det är nu. Jag kan inte stå emot, jag känner mig totalt maktlös. Jag vet inte hur jag ska förklara för att Ni ska förstå. Vissa kan säkert tycka att jag "skyller" på sjukdomen, att jag inte försöker tillräckligt. Tro mig, det gör jag. Rösterna, suget, kraften den kan jag inte stå emot.  Den kraften är starkare än mig själv, den kan jag inte råda över. Jag vill, men jag kan inte. Det här känns omöjligt, totalt omöjligt. Jag vill bli fri, jag vill bli frisk, jag vill känna igen. Jag vill leva, på riktigt. 
Om jag ska vara ärlig vet jag inte om det någonsin kommer att ske, och det gör mig ledsen och bedrövad. Jag vill inte vara fängslad och fast i det här, jag vill kunna ta ett enda jävla andetag utan att det ska stocka sig i halsen. Jag vill till fullo kunna njuta på riktigt, inte bara lite halvdant som jag gör nu. 

Jag vill vara fri.

Kram C

tisdag 9 oktober 2012

Curry curry

När hösten och framför allt vintern börjar komma, ja då längtar jag till Thailand och värmen. Och skulle vi har råd, så skulle vi åka 2 gånger/år. Det jag saknar mest förutom det uppenbara som värmen och havet, så är det maten. Visst så går det att få thaimat i Sverige, men det smakar aldrig likadant som därborta. Hmm, jag vi får väl se om vi kan ta oss råd att åka nästa år...Har lite lösa planer på att åka i mars när vi firar 5-årig bröllopsdag, men som sagt det är ju så dyrt...Hur som, under tiden får jag nöja mig med att göra min egen tolkning av Thaiarnas alla olika currygrytor! Grytan är helt mejerifri!

Fru L currygryta                            4-5 port

500 kycklingkött, jag använde mig att av kycklingben som jag rensade
1 gul lök
1/2 purjolök
3 vitlöksklyftor
3 dl vitkål
1 stor grön paprika
2 tsk röd currypasta
2 tsk fryst chili (findus)
2 msk mandelsmör
2-3 msk currypulver
2 dl vatten
2 burkar kokosmjölk
1 dl kokosfett
1 stor grön paprika
salt

Ta fram en stor kastrull gjord för grytor, ha i kokosfettet. Hacka lök, vitlök, purjolök och fräs på det i kokosfettet, hacka vitkålen och släng i den. Krydda med currypasta, chili, mandelsmör och currypulver, låt allt fräsa på och få färg en stund. På med vattnet, kokosmjölk och salt. Låt koka 5-10 minuter, sen i med kycklingköttet. Låt sjuda 10 minuter till, hacka paprikan, ha i den och stek eller koka blomkålsris. Klart! Denna gryta blev ganska stark, prova er fram och smaka av hur starkt ni vill ha det.
Här är grytan klar :)
Jag brukar alltid göra alla mina grytor dagen innan de ska ätas, det blir så mycket godare då och smakerna hinner sätta sig mer. Bara ett litet tips! 
Antingen äter jag den som en soppa eller...
...som en gryta ihop med blomkålris! Båda varianterna är lika goda!

Vad har Ni för favorit Thai rätter?

Kram C





måndag 8 oktober 2012

Äggtorn

Greens på gång...
Jag tycker om känslan när jag kommer ut i köket och inte vet vad jag ska äta. Jag öppnar kylen, tittar runt lite på vad som finns, jag börjar fundera på vad jag ska kunna knåpa ihop. I dag blev dagens frukost en sån där riktig fullträff, rätten kändes fräsch och lätt även fast den innehåller en hel del fett. Annars kan ju många LCHF-rätter kännas tunga tycker jag.

Äggtorn                       1 port

2 ägg
30 g smör
1 näve spenat
1 näve rucolla
3 medelstora champinjoner
1/2 dl purjolök
3 cocktailtomater
citronsaft
fetaost
salt

Lägg en näve med rucolla på tallriken. Börja med att steka äggen i hälften av smöret, stek på låg värme så att gulan fortfarande är krämig, salta. Hacka svamp och purjolök. När äggen är klara lägg de på rocullan. Lägg i resten av smöret i stekpannan och fräs på svamp, purjolök och spenat, salta. När spenaten krympt och svampen fått lagom färg lägg i cocktailtomaterna skurna i kvartar. Fräs på en liten stund, men inte så tomaterna steks sönder. Droppa över lite citronsaft, rör runt. Lägg röran på äggen och smula över liiite fetaost. Klart! 
Total njutning...Mmm
Kram C

söndag 7 oktober 2012

Fisk i dagarna två

Lördagens middag blev torsk med parmesan täcke, receptet hittade jag hos Fröken Nilsson. Hon gjorde dock rätten med rödspätta, men det hade inte jag hemma så det fick bli torsk. Jag smorde en form med smör, la på torsken och kryddade med salt och peppar, la på rikligt med parmesan. Körde in i ugnen på 175 g i 15-20 minuter, det sista minuterna körde jag på grilleffekt på ugnen. 
Till fisken blev det kokta ärtor med skirat smör, det var såå gott!
Ni MÅSTE prova detta :)
TACK! Fröken Nilsson för receptet! En enkel rätt som smakade ljuvligt. I dag blev det ytterligare en fiskrätt, närmare bestämt lax med majonäs & dilltäcke. Det receptet har jag sett både hos Lana och hos Monkan. 
Även till denna rätt smorde jag en form, la i laxen saltade och pepprade. Bredde på ett ganska så tjockt lager med majonäs och sen på med massa dill. In i ugnen på 175 g 15-20 minuter. 
Till laxen hade jag lite avokado och fetaost samt ett jättegott tillbehör. Stekta champinjoner, zuccini och purjolök kryddade med bara lite salt och peppar. Det var kanongott, purjolöken gjorde det extra gott! 

Ha en fin kväll!

Kram C

Ps. Förresten har jag faktiskt lagat 4 av 5 rätter från veckans matsedel, det får jag vara nöjd med! Ds.

Vår hund

Vår hund I är ju ganska så speciell. Han vill gärna ligga invirad i filtar eller under täcken oavsett årstid. 
Han gillar också att ligga nära och helst på oss. Det går lixsom inte att ligga själv, det går fetbort!
På kvällarna vid soffan ska I alltid ligga hos husse. Och husse måste ligga på sidan, inte på rygg...Om inte husse gör det krafsar I eller sitter och blänger tills husse flyttat sig till sidan. Sen ska han ligga som en kringla med huvudet på husses arm. Det är mycket viktigt! :)
Haha :)
Men denna bild tog i allafall priset. Här har I leget helt under täcket hos mig och sen förmodligen börjat att ta sig ut under täcket...Sen kom väl I på att det kunde vara skönt att lufta nosen och vila hakan på sänggaveln. Haha :)
Han är för skön våran fina vovve <3
Att ligga i mattes knä när hon sitter vid datorn är väldigt mysigt!

Kram C