onsdag 14 mars 2012

Köttfärsås och vissen blomma ;)

...Det här är resultatet av Hortensian som varit i min ägo sedan i lördags, jag
får psykbryt på riktigt, jag har vattnat den lagom men den fortsätter sloka.
Ja, vad ska man säga? Det är bara att skratta åt eländet, men jag blir så trött på att vissa blommor bara behöver komma in över min tröskel innan de vissnar och dör. Nåja finns inte så mycket att göra åt saken, jag får skeppa över blomman till svärmor så får vi se om hon kan få fart på den...haha!
Idag på em så gick jag och I ut i trädgården för att rensa lite i mina pallkragar, jag klippte ner i jordgubbslandet och i kryddlandet, sen sa ryggen ifrån. Jag får göra resten i morgon, men fasen vilken värme de varit idag! Älskart!
Nu på kvällen åt vi köttfärsås och stekt vitkål, väldigt gott blev det. Det var första gången jag provade att ha vitkål till istället för pasta, men faktum är att det går precis lika bra att äta köttfärsåsen som den är med bara en sallad till.
Detta hade jag i min köttfärsås: Färs, smör, 3 vitlöksklyftor, 2 soltorkade tomater i olja, 2 tsk tomatpurè, 3 msk tacokrydda (min egna sockerfria variant), 1/2 köttbuljongtärning, pepper o salt, 400g krossade tomater, 1 dl grädde och 1/2 dl creme fraiche.
Självklart var maten upplagd på min senast köpta tallrik från Mateus!

1 kommentar:

Längtan sa...

Hihi, den såg inte så fin ut längre, men jag beundrar att du kunnat ha den vid liv ända sedan i lördag. Hos mig hade den dött redan efter två dagar. Det är därför jag bara har orkideer hemma hos mig...

Kram