6 port
900 g kycklingfilè
4 dl kokosmjölk
1.5 dl grädde
1 tsk röd currypasta
4 msk ekologiskt jordnötssmör
1 rågad tsk sambal oelek
saften av 1 lime
salt & peppar
smör el kokosfett till stekning
Skär kycklingen i lagom stora bitar eller i strimlor, stek i kokosfett och lägg sedan över på fat. Fräs på currypasta och sambal oelek och ha sedan i kokosmjölken, grädden och limesaften. Koka några minuter utan lock tillsätt jornötsmör och rör runt tills det inte är några klumpar kvar. I med kycklingen och koka 5-10 minuter. Servera med vanligt ris eller stekt blomkålris, supergott! Om man vill kan man strö över lite kokosflingor eller nötter.
| Blomkålsriset var förvånansvärt gott, det funkade alldeles ypperligt som substitut till vanligt ris! |
1 kommentar:
Mums, vad gott det ser ut! Kyckling är så gott. Håller med om att blomkålsris är gott.
Skicka en kommentar