måndag 26 mars 2012

Vitkålscarbonara

Denna rätt måste ni prova för den är så jäkla god, och det största plusset: Jag kände mig inte uppsvälld i magen efteråt som jag annars alltid gör av degig pasta. Även ni som älskar denna rätt med pasta, tycker jag definitivt ska prova att byta ut pastan mot vitkål. Det blir en mycket fräschare och lättare rätt enligt mig.

Vitkålscarbonara 2port

Vitkål lagom till 2 personer, jag tog c:a 400 g
1 pkt bacon
2,5 dl grädde
2 ägg
1 dl riven pecorino ost
salt och mycket svartpeppar

Strimla och knaperstek baconet, lägg baconet på papper och låt rinna av. Strimla vitkålen tunt och fint och stek den mjuk. Under tiden vispar du ihop grädde, ägg och osten i en bunke. När vitkålen mjuknat har du i baconet och rör runt, ta stekpannan från plattan och ha i grädd, ägg och ostsmeten rör runt, om den inte tjocknar ordentligt ställ bara tillbaka stekpannan på plattan. Jag föredrar dock när såsen är lite rinnigare, men det är ju en smaksak. Salta försöktigt, tänk på att både baconet och osten är salt men peppra mycket, och riv på lite extra ost vid servering. Så gryyymt goood rätt!
Detta MÅSTE ni prova!

1 kommentar:

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Det är en stor favorit här hemma. På tisdag ska vi äta det igen. :-)