torsdag 11 juli 2013

Uppfriskande frulle ala Paleo

Iskall bananmjölk med nektariner, mums :)
Jag har känt under en längre tid att jag inte mår helt hundra, på den kosten jag äter. Kroppen vill inte ha så mycket fett som jag ätit, den vill ha mer grönsaker och även frukt. På bara några dagar av att äta så, är jag faktiskt piggare. Eftersom jag aldrig triggat på frukt, så ser jag ingen anledning att avstå det. Enligt LCHF är det nästan farligt, onyttigt och helt bannlyst att äta frukt. Men det är helt ok att baka på stevia, sukrin och annat godkänt socker. Det känns fel och konstigt för mig. Sen att andra resonerar annorlunda, det accepterar jag fullt ut. Att baka är inte fel eller fult! Det är upp till var och en hur och vad man vill äta! Men jag tänker börja äta mer åt Paleo hållet eftersom jag vill äta frukt, men även äta LCHF för mejeriernas skull! 
Att lägga till frukt i kosten, kan trigga vissa. Att fortfarande äta mycket fett och lägga till frukt, kan leda till sug. Därför är det bäst att dra ner på fettet och öka intaget av grönsaker och frukt. Å jag lovar man blir mätt, av att dra ner på fettet med! Annars skulle ju inte de som äter rawfood, med minimalt med fett bli mätta. 
Har även börjat med gröna smoothies, till frukost. Bladgrönt med frukt, mixa och drick! Supergott och fräscht! 
Många av oss som är sockerberoende blir lätt försurade av tradionell LCHF, fettet gör oss mätta men kan samtidigt göra oss slöa. Och äter vi för mycket fett, kan försurningen leda till ökat sockersug. Så det blir mer frukt här inne hos mig nu, så nu vet Ni det! En blandning Paleo och LCHF helt enkelt :)

Bananmjölk med nektariner                       1 port

2 bananer
2 nektariner
2-3 msk iskallt vatten eller isbitar

Skala bananerna och lägg i bitar i en mixer/matberedare. Kör tills bananen blivit en smet, ha i vatten/isbitar och kör lite till. Skär sedan nektarinerna i bitar, lägg i djup tallrik. Häll bananmjölken över! Detta är supergott, speciellt när bananmjölken är iskall!
Detta har jag ätit till frukost, och jag har mått sååå bra av det!

Kram C

17 kommentarer:

Maria sa...

Gott !! Äter ju också en blandning av LCHF & Paleo och trivs med det.
Ha en fin dag!
Kram :)

monkan sa...

Det är väl det som är bra om man hittar sin väg, eller hur?
Jag kan äta nån enstaka bit frukt men - håll i dej - det är för sött för mig! Bär gillar jag mkt mer!

Håller helt med dej om fruktflrbudet kontra fusksocker; får inte heller ihop det!
Kram/M

Frida Söderberg sa...

Himla skönt du börjar hitta fram till din optimala kost! Jag önskar också dra mig mot paleo-hållet, men just nu så triggar jag på "allt" känns det som. Jag hoppas att jag kommer i balans om några veckor/månader och kan börja experimentera vad jag kan lägga till i kosten. Kul om du sen vill skriva mer om hur set går och om det är speciella frukter som triggar mer tex.

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Jag tycker helt klart att man måste lyssna på sin kropp och känna vad som passar en själv. Vad skönt att du känner dig piggare. :-)

Själv har jag aldrig varit en fruktmänniska, har liksom aldrig förstått fördelen med frukt alls, förutom att man kan baka med det. ;)

Mosad/mixad banan är nog tyvärr en av de otäckaste saker jag kan tänka mig, så tyvärr passar den där bananmjölken inte mig alls. :)
(men man kan ju inte gilla allt) :)

♥ Kram Erika ♥

Mitt liv som fru L sa...

Maria: Ja, jättegott :) Ska in och kika på din blogg på din Paleo-recept!

Monkan: Javisst är det! Ja, många tycker ju att just frukt är för sött, bra då att bär finns!

Frida: Ja, det är skönt! Tror jag är en bra bit på väg att hitta det som passar just mig att äta! Än så länge är det ingen frukt som triggat mig, har ätit: äpple, nektariner, banan, ananas, melon, apelsin...

Erika: Ja, klart man ska lyssna på sin kropp! Vi är alla olika och inget sätt att är fel! Jag är precis som du ingen fruktmänniska, har aldrig varit. Det är därför det funkar med frukt för mig, frukt är äckelgott...med andra ord inte tillräckligt gott för att överäta samt att det inte triggar mig!
Kan säga att jag också avskyr mixad, mosad banan...men tricket i denna bananmjölk är ha i tillräckligt med vatten så att den blir rinnig och inte tjock i konsistensen! Men smaken är ju bestämt som baken ;)

Kram C <3<3<3

Fröken Nilsson sa...

Viktigast är att äta det DU mår bra av!!
Att hitta sin egen väg kan vara klurigt, hoppas du hittat din nu :)
Kjaaaaaam <3<3<3<3<3<3<3<3<3

Mitt liv som fru L sa...

Bruttan: Du har helt rätt! Ja, jag tror att jag håller på att göra det nu!

Kjaaaaaam C <3<3<3<3<3

Primal Life sa...

Åh ser skiiitgott ut!!! :D Måste prova!

Mitt liv som fru L sa...

Primal life: Välkommen hit! Kul att du ville titta in hos mig!
Jag kan säga att det ÄR skitgott, så PROVA! :)

Kram C <3<3<3

Linda sa...

ja jag kan inte tänka mig livet utan frukt.. nej fy vad trist det vore. Annat socker går att leva utan, om man tänker efter lite går det att fixa goda saker utan just vanligt socker..

Anonym sa...

Hej jag har just hittat hit och tyckte det här lät supergott så det skall testas när jag har bananer
Anna med jagaminus.bloggo.nu

Mitt liv som fru L sa...

Linda: Det kan iofs jag, men det är gott och skönt att kunna variera sig! Håller med dig, det går att fixa massa gott utan att äta just socker!

Anna: Välkommen hit till min blogg! Vad kul att du hittat hit! Prova, det är jättegott! Jag hoppas att du fortsätter följa min blogg! Nu ska jag kika in hos dig!

Kram C <3<3<3

cosmoscatten sa...

Jag äter också gärna frukt, speciellt melon, ananas, mango och citrusfrukter, fräscht och gott, speciellt på sommaren. Det är tungt med mkt fett tycker jag, grönsaker är bättre, men jag blir tyvärr inte mätt utan det där extra fettet :(

Ha en fin kväll!! Kram

Anonym sa...

Jag kände lika dant och kände mig trött på den feta LCHF-maten. Beslutade mig för en detox med frukt och grönt samt massor av olika gröna pulver och vetegräs. Gröna drinkar och inget vin, kaffe, mejeri och kött. Fisk var ok. Körde en vecka och jag gick ner i vikt och det kändes fräscht MEN...som ett brev på posten kom sötsuget och bullret i magen samt gaserna som ett brev på Posten. Var konstant hungrig och lättretad. Plockade bort frukten och det kändes bättre. Idag efter en vecka går jag åter på LCHF och livet har återvänt. Ska bli spännande och se hur det går för dig.
Kram
Stina

Mitt liv som fru L sa...

Stina: Välkommen hit till min blogg! Kul att du hittat hit :)

Synd att det inte funkade för mig. Men av erfarenhet från andra tror jag att ditt sötsug och buller i magen, berodde på omställningsbesvär! En vecka är ingenting för att prova ny kost. Det tar tid för kroppen att vänja sig. Kan också vara så att du gick drastiskt från LCHF till att äta massa frukt och grönt, då är det ju inte konstigt att kroppen säger ifrån. Om man ska börja äta frukt igen, börja med små doser! Hoppas att du hittar ditt sätt att äta, som du mår bra av!
Kram C <3<3<3

Mitt liv som fru L sa...

Synd att det inte funkade för dig! Ska det stå!

Angelica - Vardagsliv med LCHF sa...

Jag skulle så gärna börja med frukt igen, men så fort jag gör det tycker jag att jag blir så hungrig. Men både vattenmelon och nektarin har det blivit i sommar, och jag bara njuter ;-)