måndag 9 september 2013

Tips från Fru L

En riktigt bra grej till köket!
Sorry att inlägget kommer så sent, men internet har strulat här hemma! Första tipset är det som Ni ser på bilden ovan. Jag är säkert sist med att ha denna pryl, men det skiter jag i ;) Är det fler än jag som tycker det är meckigt att få bort vitlöksskalet från själva klyftan? Jag är en av dom som ofta sliter mitt hår för att få bort skalet. Men med denna mojäng så lägger du bara i en klyfta i röret, lägger handen på och rullar fram å tillbaka några gånger. Vips, så är skalet borta! Sen är det bara att skölja ur rullen så åker skalet ut, bra va? Jag gillart :)
Oil conditioner till vänster och Victoria`s Secret bodymist!
Nästa tips är skönhetsgrejer! Det första är en så kallad Oil conditioner från Schwarzkopf som man sprayar på i nytvättat handdukstorkat hår. Detta är skitbra, gör håret lent och extra lättkammat efter tvätt. Skonsamt också om man plattar och lockar sitt hår mycket! Sen luktar den jättegott också, plus för det! Flaskan räcker länge, jag köpte min för 2 år sedan och jag har fortfarande lite mindre än hälften kvart. Oljan kostade 280 kr. Lyko.se har liknande från samma märke för 199 kr, in och köp säger jag bara!
Sen vill jag slå ett slag för Victoria`s Secret bodymist, min luktar galet gott! Jag använder den istället för parfym...Min doftar rain-kissed freesia & daisy. Även Lyko.se säljer dessa, å det finns i mängder med dofter. En flaska kostar 119 kr, kap säger jag! KÖP! :)

Kram C

6 kommentarer:

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Jag har faktiskt inte en sån vitlöksskalare, men jag har inga problem att skala vitlöksklyftorna i och för sig. Jag lägger knivbladet (bredsidan) över vitlöken och trycker till med handen, då lossnar skalet. :)

Fast om jag ska pressa vitlöken tar jag inte bort skalet, det fastnar i pressen. Dessutom blir vitlökspressen lättare att göra ren eftersom alla rester fastnar i skalet som är lätt att plocka loss.

Kram på dig! <3

Mitt liv som fru L sa...

Erika: Så har jag också gjort med vitlöken, MEN då går oftast vitlöken sönder...å då blir det svårt att riva eller hacka den sen tycker jag! Därför tycker jag att detta funkar mycket bättre!

Kram C <3<3<3

Angelica - Vardagsliv med LCHF sa...

Jag har ingen sån där vitlöksmojäng. Jag brukar skära av ändarna och sen ta bort skalet. Har aldrig upplevt det som ett problem! :-)

Ska ta till mig Erikas tips om att behålla skalet, jag pressar oftast vitlöken och det är alltid lite meckigt att få bort resterna!

Fröken Nilsson sa...

Hihi du är absolut inte sist med den där skalmojängen ;) jag har ingen heller.....
Håroljan måste jag kika närmare på allt!! Plattar ju luggen åtminstone varje dag.....
Kjaaam <3<3<3<3

Helena.B sa...

Åå var köper man den där vitlöksgrejen???
Tänk att det finns så smarta människor som kommer på sånt här...ha ha ha!
Kram

Mitt liv som fru L sa...

Helena B: Jag köpte min på en marknad...Googla så kanske du hittar den! Javisst är det bra med smarta människor :D

Kram C <3<3<3