onsdag 6 november 2013

Lämna över

Gårdagen lärde mig att jag varken kan eller ska ta ansvar för andra människors känslor och agerande emot mig. Jag vägrar fortsätta slå på mig själv och ta på mig mer skuld, när jag egentligen inte gjort något fel. Jag tänker inte sjunka så lågt att jag tappar bort mig själv och mina värderingar! Jag behöver bara inse, att sådana människor som inte förstår det är sjuka och egoistiska. 
Jag har under en längre tid förminskat mig själv, för att duga i någon annans ögon igen. Jag har vänt ut och in på mig själv, bett om ursäkt otaliga gånger men utan visat intresse. Jag är färdig med att bjuda till, efter idag ligger inte bollen hos mig längre. Nu är det inte upp till mig. Med tiden får jag veta om min vänskap betydde något. 
Jag har nu förstått, vilka mina riktiga vänner inom OA är. Vilka som värderar och bryr sig om mig, på riktigt. Nu tänker jag lämna över detta och gå vidare!

Igår höll jag i mitt första OA-telefonmöte. Jag var jättenervös och pulsen gick i 110, precis innan och i början av mötet. Men det gick jättebra, är stolt över mig själv att jag genomförde mötet. Annars i sådana här situationer, så hade jag lätt kunnat komma med ursäkter för att slippa undan. 
I och med att jag är drogfri så tar jag ansvar, jag väljer att göra bra saker för mig! 

Kram C <3

5 kommentarer:

Helena.B sa...

<3 Bra att du inte låter dig slås ner av någon annan. Ta hand om dig själv i första hand för det är du värd!! <3 Modigt som sjutton att hålla ett OA möte :) Kram

Fru Nordenström sa...

Du är bara så himla bäst Catharina!!
Heja dig, det här kommer att gå så bra, det vet jag!

Många kramar :)

cosmoscatten sa...

Stå på dig! Heja heja! Kram

Mitt liv som fru L sa...

Helena B: Tack snälla du! Och tack för påminnelsen! Kram <3<3<3

Fru Nordenström: Tack finaste, bästaste du <3<3<3 Kram <3<3<3

Cosmoscatten: Japp, det gör jag! Tack för hejaropen :) Kram <3<3<3

Fröken Nilsson sa...

Fy tusan för falska vänner :-/ vilken energi de stjäl!!
Bra jobbat, hejja dej :)

Kjaaam <3<3<3<3<3