lördag 26 januari 2013

Köttfärsås med pak choi

Där jag handlar har jag det inte funnits pak choi tidigare, men innan vi åkte till Thai handlade vi, och då hittade jag den äntligen! Har länge velat prova, det är en Asiatisk kål som ska vara god i grytor eller när man wokar. 
Såhär ser den ut...
Jag var sugen på köttfärsås och tänkte jag att jag kunde ha i pak choi i den. Sagt och gjort, så fick det bli!

Köttfärsås                    6 port

1 kg färs
1 pak choi
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpurè
4 msk sockerfri tacokrydda
1 tsk sambal oelek
tabasco
1 buljongtärning + 3 dl vatten
2 pkt krossade tomater a`400 g
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 grön paprika
1 dl färsk basilika, fryst går också bra
salt o peppar
smör/olivolja

Börja med att fräsa på färsen i en stor gryta med smör/olivolja. 
Pak choi till höger, den ser nästan ut som fänkål gör när man hackat den...
 Skär under tiden lök, vitlök och själva kålen av pak choien inte de gröna bladen...spara dem till senare. När färsen är helt genomstekt lägg över den på en tallrik. I med mer smör/olivolja och stek på bägge löksorterna och pak choien. 

Ha på lite salt på så att inte löken och det andra bränns! Efter att löken fått lite färg och blivit glansig ha tillbaka färsen i grytan igen. Rör runt så att allt blandar sig.
Krydda med tacokrydda, sambal oelek, tabasco, tomatpurè och salt/peppar. Låt allt fräsa på och få ordentligt med färg.
Ha sedan i krossade tomater, buljongtärning, vatten, creme fraiche och grädde. Rör runt och låt koka på låg värme i 30 minuter. 
Medan köttfärsåsen kokar, hacka bladen från pak choien och paprikan. När det gått 30 minuter, ha i grönsakerna samt finhackad basilika.
Rör runt, servera och njut! Jag tycker att det är godast att äta köttfärsåsen
som den är, men ihop med stekt vitkål blire också gott :)
Lite tillbehör: Finhackad mozzarella och basilika...gott att strö över köttfärsåsen!

Till köttfärsåsen åt jag en sallad på grön paprika, avokado och tomater. Jag blev sådär lagom mätt och det var väldigt gott! Skönt att veta att jag ha en låda med detta goda i frysen...som vi kan ta fram och äta efter Thailand. Smidigt!

Kram C



6 kommentarer:

cosmoscatten sa...

Mums vad gott! Har faktiskt aldrig köpt pak choi nån gång, dags att prova då :) hoppas du har det gött i Thailand. Kram

Fröken Nilsson sa...

Har inte provat pak choi....men såg den i butik igår men den såg så vissen ut.....köpte vitkål istället ;)
Kjaam <3

ryskadockor sa...

Pak choi är så gott! Använde den numera väldigt mycket både i arma och kalla rätter! :)
Kramar!
//Lana

monkan sa...

Jag gillar oxå paj choi, perfekt woksallad! Lite dyr ibland...
/M

Anna i Alperna sa...

Ja, visst är det är gott med pak choi. Det låter ju jättebra att ha det till köttfärssås. Det har jag aldrig provat!
Kram:)

Maria sa...

Så gott det ser ut!!
Har köpt Pak choi några gånger, gillar det !
:)