torsdag 4 juli 2013

Gårdagens och äppelsallad

Nyskördad ruccola, värsta lyxen!
Idag kände jag att det var dags att skörda salladen, så nu jäklar blir det massa sallad varje dag! Inget ska förspillas! Jag provade på en ny sallad, med äpple, den var supergod och fräsch! Å självklart delar jag med mig av receptet till er!

Äppelsallad

1 par rejäla nävar av valfri sallad (jag tog ruccola och plocksallad)
1 litet äpple
20 g fetaost
2 msk rostad flagad mandel
citronsaft
peppar

Börja med att låta salladen ligga i isvatten en stund innan (det gör den extra krispig). Häll av salladen i durkslag och torka torr med hushållspapper. Lägg salladen på ett fat, skär äpplena över och krama ur lite citronsaft. Smula till sist över fetaosten, peppra och strö över mandeln! Klart! 
Sunny sallad! Vädret har varit alldeles underbart skönt idag!
Salladen var verkligen jättegod! Jag tycker inte vi ska vara rädda för att äta lite frukt, om vi inte triggar eller mår dålig av det. Frukt är ingen trigger för mig alls, därför har jag beslutat att jag tänker äta det! Tänker skriva ett separat inlägg om det vid tillfälle!
Massa grönsaker i lådorna: Blomkål, zucchini, tomat, paprika och sparris.
Å sen smör, färsk timjan och oregano! Doftade himmelskt...
Det fick bli grillning igår, vi hade inte gjort det sedan Öland....så det var på tiden! Det fick bli kyckling marinerad i olivolja, dragon, salt och peppar. Sen grillade jag grönsakerna i folielådor, himlans smidigt faktiskt! 
Kyckling och dragon det är nästan den bästa kombon!
Det smakade ljuvligt å sen att det var sådär härligt sommarväder när vi åt, ja det gjorde inte det hela sämre! Jag tycker än så länge att här där jag bor, så har sommaren levererat! 

Kram C

3 kommentarer:

Helena.B sa...

Ser fantastiskt gott ut!!!
Men triggar inte äpple ditt sötsug? Det gör det för mig tyvärr...
Kram

Mitt liv som fru L sa...

Helena B: Nej, det gör det inte! Drar man ner på fettet så triggar frukt oftast inte. Äter man däremot LCHF med mycket fett då blir det lätt en trigger. Alltså, för att klara frukt, dra ner rätt rejält på fettet! Tro mig, du kommer bli mätt trots att du tar bort fett. Tänk på de som äter rawfood, de blir ju mätta fast det bara lever på frukt och grönsaker och minimalt med fett!

Ha en fin dag!
Kram C <3

Unknown sa...

Mmm...gott med grillat! Det blir nog också det i helgen! :)
Så lyxigt med egenodlad sallad!
Ha en fin kväll!
Kramar till dig vännen! <3 <3 <3
//Lana