onsdag 14 augusti 2013

Sådetså

Idag satt jag i SOLEN och läste och drack grön smoothie! Väldigt somrigt
om Ni frågar mig!
Varför är det så många som hävdar att hösten är här? På facebook skrivs det status efter status, om hur kallt det är, mörka kvällar, kalla mornar osv. Jag vill upplysa dessa att det fortfarande är AUGUSTI inte oktober som vissa verkar få för sig! Visst det är mörkare kvällar, kallare mornar...MEN det är fortfarande sommar! Idag har det varit strålande sol, varmt (22 g) och knappt någon vind! Hur kan det bli höstväder undrar jag?! Å bara för att det regnar en dag, så är inte sommaren slut...Och förresten så ska Pingvinen ha semester de två sista veckorna nu i augusti...så än är det inte höst! Hör sen!
Nu har tantsurkärring tuggat klart och slutat visa tänderna ;)

Grön smoothie                                     1-2 port

120 g bladgrönt av valfri sort, jag tog spenat och ruccola
2 bananer
1 dl färsk ananas
1.5 dl vattenmelon
saft från 1 lime
5 dl vatten plus isbitar

Lägg i bananer, ananas och vattenmelon i en blender. Mixa tills allt blandat sig, i med blandgrönt, limesaft och vatten. Kör igen, gärna någon minut eller två. Ha till sist i isbitar och mixa igen! Klart!
Slurp.....
Denna smoothie är jättegod, uppfriskande och nyttig! Även fast den innehåller frukt ;) Grunden är bladgrönt och vatten, sen kan man tillsätta vilken frukt/bär man vill! I morgon ska jag ha i bananer och hallon...Örter är också gott att ha i! Prova gärna :)

Kram C 

8 kommentarer:

Fröken Nilsson sa...

Ser hur gott ut som helst!!
Synd att det känns som att frukt o lite mer bär än vanligt triggat igång ett överätande här.....borde ta tag i det tror jag allt....
Vilket härligt väder du haft här har man fått springa ut i solen för att få någon stråle mellan skurarna ;) o du det är faktiskt kallt på morgonen, idag visar det 5,7 grader vid halv 6 ;)
Kjaaaaam <3<3<3<3<3

cosmoscatten sa...

Nej det är ju inte höst ännu, augusti är en sommarmånad :) njut av solen. Dina smoothies ser jättegoda ut, jag gjorde också här om dagen, men utan grönt i.. Så fräscht på morgonen och jag är alltid så törstig :) ha en fin dag i solen! Kram

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Nej, sommaren är inte slut! Jag hoppas på fler grillkvällar och härliga sommarkvällar ute. :)
Kram ♥♥♥

Angelica - Vardagsliv med LCHF sa...

N, hösten är inte här än, men snart ;-) Personligen tycker jag det är skönt med lite mörker på kvällarna, och lite svalare väder. Det är skönt det också! :-)

Får jag fråga vad du har för mixer/matberedare? Jag behöver köpa nåt nytt som klarar av att göra nötsmör och mixa frusen frukt och is osv... Några tips?

monkan sa...

Nejnej, än är det sommar. När det är höst är löven gula och röda och orangea.
Solen är varm och skön nu.
Egentligen är augusti en supermånad!
Kramar! /M

Ps. Det glittriga lacket var jättesnyggt! Ds

Mitt liv som fru L sa...

Bruttan: Tricket är att blanda frukten/bären med bladgrönt INTE fett! Det gör att för vissa triggar inte frukten/bären då! Prova dig fram och se vad som funkar för DIG!
Kjaaaaam <3<3<3

Cosmoscatten: Håller med smoothies är jättegott och fräscht att börja dagen med! Kram <3

Erika: Jag håller med dig! Kram <3

Angelica: Jag håller med, skönt med mörkare kvällar...då kan man tända lite ljus igen. Sen är det också skönt med lite svalare väder!

Min mixer är en kombinerad bakmaskin och mixer. Inte särskilt bra kvalitè...jag ska också köpa mig en ny. Men jag vet inte alls vad som är bra märken...tyvärr. Lutar väl åter en kitchen aid eftersom de är så snygga! ;)
Kram <3

Monkan: Ellerhur, en riktig supermånad! Perfekt väder och lagom varmt, precis som maj!
Ja, visst var lacket snyggt :)
Kram <3

Sonja Kidron sa...

Oh, vilken fantastisk juice!!! :) <3
Ha en fantastisk fredag C!
<3
kram S

Mitt liv som fru L sa...

Sonja: Den ÄR fantastisk! Prova, jag lovar att du kommer gilla den!
Ha en underbar fredag och helg :)

Kram C <3<3<3