fredag 20 juli 2012

Fredagsmys

Tomat & mozzarella salladen som jag gjorde till dagens middag blev så god. Och den var busenkel att göra, vilket jag gillar! Jag tog några cocktailtomater som jag skar i kvartar, mozzarella bollarna delade jag på hälften, sen hade jag på lite färska basilikablad. Jag gjorde en liten dressing på 1 msk olivolja, 1 msk balsamvinäger samt lite peppar, som jag sedan ringlade över salladen. That`s it :)
 Pepparsåsen var också enkel att göra, men det tar lite tid eftersom den ska reduceras ner för att få fram så mycket smak som möjligt. Jag grovhackade en schalottenlök, i med 1 msk hela svartpepparkorn, 1/2 tsk salt, steksky från köttet plus 1/2 dl vatten ( använd annars en buljongtärning), 2 msk färskost, 1 1/2 dl grädde. Jag hade ner allt i en vid kastrull, lät det koka upp sedan lät jag såsen sjuda på låg värme i 15-20 minuter, sen silade jag av såsen och serverade den till helstekt fläskfilè och tomat & mozzarella salladen. M fick hasselbackspotatis till. 


I morgon ska vi förhoppningsvis på utflykt till en mysig stad här i närheten...Som vanligt i dessa dagar beror ju allt på vädret, vi åker ju inte om det spöregnar ute...


Kram C


1 kommentar:

ryskadockor sa...

Mozarella och tomat är en oslagbar kombo! Hur gått som helst! :)
Hoppas vädret tillåter er göra den mysiga utflykten! :)
Ha en fin lördag!
kram kram