torsdag 15 augusti 2013

Fiskgratäng med smak av hav

Kokta gröna ärtor är ett måste till!
I fredags åt vi fiskgratäng, å det var sååå gott! Att göra sås på egen fond är ju tusen gånger godare än en buljongtärning!

Fiskgratäng                                 2 port

4 rödspättafileèr
skalade räkor, jag hade 10 st
2 dl hemmagjord fond på räkor, hummer och havskräftor
20 g smör + till formen
1-1.5 tsk redix från LCHF-butiken
1.5 dl grädde
1 msk färskost, jag använder Ica:s
2-3 msk fryst dill
salt o peppar
tomater

Sätt ugnen på 200g. Smörj en form med smör och lägg i fisken, salta och peppra lite. Smält smöret och ha i redix, vispa runt så att det inte klumpar sig. Ha i fond, grädde och färskost. Låt koka tills såsen blivit lagom tjock. Smaka av med dill, salt och peppar. 
Häll såsen över rödspättorna och...
...garnera med tomater. Gratinera i ugnen c:a 25 minuter. Skala under tiden räkorna och koka ärtor!
Bara att hugga in...
Lägg upp fisken på tallrikar och garnera med räkor och kokta ärtor! Denna fiskgratäng kommer jag definitivt laga igen, den fick tummen upp både från mig och Pingvinen! Förresten så är det nog väldigt gott med antingen blomkålsmos eller blomkålsris till...

På tal om något annat, denna vecka tar jag en paus från "10 saker"...börjar bli svårt att komma på mer nu...

Ha en fin torsdag alla små gullvippor ;)
Kram C

9 kommentarer:

Unknown sa...

Om du tar bort ärtorna så ser der ljuvligt ut ;)
Hihi nej det ser väldigt gott ut även m ärtor men nix jag gillar INTE ärtor!!
Känner att jag saknar grädde ibland o få till goda såser på....kanske ska jag smyga in lite igen o se hur det blir....fokus på mängd istället kanske.....hm ja så får det bli, grädde med på inköpslistan!!
Kjaaaaaaaam <3<3<3<3

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Fiskgratäng är ju så gott! Spännade med redningen du köpt, den har jag inte provat.

Kram ♥♥♥

Helena.B sa...

OMG va gott det ser ut!!
Speciellt med färska räkor uppe på :)
Kram

Mitt liv som fru L sa...

Bruttan: Jag gillade inte ärtor förut. Jag blandar gärna ärtorna med såsen typ, för enbart tycker jag inte ärtor är så gott, samma är det med morötter. Prova dig fram med grädden, tex ät det 2 ggr/vecka. Ett annat tips är att väga din gräddsås och sen så äter du inte mer än det du vägt. Om du nu har problem med att just överäta grädden! Känn efter vad som känns ok för dig! Kjaaaam <3<3<3

Erika: Ja, jättegott! Köp redningen den är jättebra faktiskt! Kram <3<3<3

Helena B: Ja, räkorna höjde verkligen rätt! Grymt gott :) Kram <3<3<3

cosmoscatten sa...

Åh jag älskar fiskgratäng!! Blir mer sånt nu till hösten :) tack för påminnelsen. Kram

monkan sa...

Gott! Såsen låter ljuvlig - och jag håller med om egen fond. Blir så mkt bättre smak!
Redix använder jag ibland, men glömmer det emellanåt, hehe.
Kramar/M

Maria sa...

Ser jättegott ut!!
Älskar fiskgratänger ..
=)

Anonym sa...

Första gången jag är inne på din fin-fina blogg! Vilken härlig fiskgratäng. ska genast googla på Redix... /Anna-panna

Mitt liv som fru L sa...

Anna: Jag skriver inte Anna-panna, hehe ;) Välkommen hit till min blogg, vad kul att du hittat hit!
Jag hoppas att du fortsätter läsa här! Redix är kanonbra!

Kram C <3<3<3