torsdag 14 februari 2013

Ett spretigt inlägg om ditten och datten

Till mina bloggläsare <3
Får väl börja som sig bör att önska alla en fin alla-hjärtans-dag! Även fast det tar emot, inte att visa kärlek. Men hela denna hysteri kring en ynka dag, är för mycket tycker jag. Jag går inte på all skit som alla affärer försöker pracka på oss kunder. Näppeligen. 
Jag minns denna dag i skolan på gymnasiet, när vi satt och hade lektion...Varje år knackade det på dörren, och in kom någon med ett fång med röda rosor. Jag hatade dom där rosorna. Varje år önskade, hoppades jag att just jag skulle få en ros. Om det så bara var från en vän. Varje år satt jag utan, jag minns att det kändes så förnedrande. Det blev lixsom så tydligt vilka som var de coola och vilka som var utanför. 
Och varför ska vi ge något bara för att det är alla-hjärtans-dag? Varför ska de hela tiden ges saker? Räcker det inte med en god middag ihop, se en film, ta en promenad, prata, kramas. Vi firar inte denna dag, och tro mig vi överlever ;)
Nåja, nog tjatat om detta!
Ppp, pulled-pork-pytt!
I tisdags blev det rester till middag, och eftersom jag hade kvar pulled pork kött så fick det bli det! Jag stekte på köttet i mitt pesto-smör, ihop med champinjoner, grön paprika och zuccini. Sen toppade jag rätten med mer pesto-smör och olika sorters tomater. Sjukt gott blev det! Och pytten är mejerifri!

I går provade jag en superenkel rätt som jag hittat hos fröken Nilsson, detta tycker jag att Ni ska prova! Middagen var gjord på ett kick! 
Detta behöver du:

Torsk
bacon
purjolök
creme fraiche
santa marias seafood and fish krydda
smör
salt o peppar

Dela fisken i bitar och krydda med santa maria. Strimla bacon och purjolök, stek i smör. Häll på creme fraiche, låt puttra ihop innan du tillsätter fisken. I med fisk, puttra lite till och smaka av med salt och peppar! Klart! Enkelt va?
Till hade jag broccoli mos, nya favvon!

Fru L broccoli mos                   2 port

250 färsk broccoli
30 g smör
1-2 msk grädde (kan uteslutas)
salt och peppar

Dela broccolin i lagom stora bitar, lägg i saltat vatten. Koka tills broccolin är så mjuk som du vill ha den, häll av vattnet. Tillsätt smör och grädde, mixa till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. 
Mumsigt värre, jag hade även lättkokta sockerärtor med smör till! Gött :)
I morse när jag kom ut sömndrucken och dann vid 8-tiden...möttes jag av detta på köksbänken...
För det första höll jag på att spy, när jag läst klart. Sen började jag bli förvirrad...Vem var lappen till? Vems analsäckar ska kollas? Automatisk knep jag ihop min röv, i fall någon mot förmodan skulle komma inspringades i mitt kök denna torsdagsmorgon...och kolla mig där bak...
Jag ringer Pingvinen och frågar vad det är för lapp...Den var tydligen menad för I, det hade jag ju kunnat räknat ut om jag inte varit så neddrans trött. Vi ska till veterinären i morgon och ta tandsten på I (lär inte bli en billig historia) och då tyckte Pingvinen att vi skulle be veterinären kolla I där bak...I hade tydligen satt sig ner på rumpan flera gånger på kvällspromenden. Jag har varit med två gånger tidigare när detta lilla ingrepp ska göras, not så mysigt kan jag lova. 
I morgon ska jag få svar på mina blodprover, göra en grundlig fysisk undersökning plus att jag ska på en ordentlig synundersökning. Jag vill INTE ha glajjer på heltid, hoppas jag slipper!
Fyndade fina blommor på Blomsterlandet, häromdagen. Dessa heter vivor men för året hette det vårprimula ;)
Köpte billiga orkideer oxå...29 kr/styck, jag roffade åt mig 2 stycken! Riktigt fina med mycket knoppar! 
Blev med spikmatta i förrgår också! Det var även med en kudde med spikar på den oxå! Ska bli intressant att prova, lär väl se ut som en apelsin på ryggen ;)

Nu: Ska jag ta en promenad, sen mat, sen skidskytte!

Kram C




13 kommentarer:

Maria sa...

God mat och vilka vackra blommor du fyndat!! Och spikmatta är SÅ skönt, för några år sen kunde jag inte somna utan den . Idag använder jag den i perioder, man blir väldigt avslappnad!
Håller med dig om alla-hjärtans-dag, ett jippo som inte alla mår bra av. Sin kärlek kan man visa alla dagar. Kanske man istället ska tänka lite extra på alla ensamma männoiskor som inte har någon .. Vi har inte köpt något till varandra utan mer gjort lite extra god mat.
Ha en fin em/kväll!!
Kram
ps .. det du skrev om analsäckarna fick mig att skratta!! Fast är ju inte så kul eg ..

Mitt liv som fru L sa...

Maria: Bra att det fick dig att skratta! Det gillar jag :)
Jag ser fram emot att prova spikmattan! Håller med, vi borde tänka på dom som inte har någon! Många är ensamma i detta avlånga land...

Detsamma önskar jag dig!
Kram C

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Haha... vilken rolig lapp! Förstår din förvirring när du läste den.

Jag gillar alla hjärtans dag MEN jag tycker precis som du att man kan visa sina nära och kära att man tycker om den året om. Vi kramas lite extra (om det nu är möjligt... så mycket som vi kramas i min familj) denna dag och kanske äter något gott, men annars inget speciellt! När jag gick i skolan var det aldrig något om Alla hjärtans dag så jag har inga jobbiga minnen av det.

Fröken Nillssons torskrätt har jag också tänkt testa. :-)

Unknown sa...

Finaste du!! Du förgyller min kväll med detta inlägg jag skrattade så jag grät ;) jisses jag hade oxå börjat undra om det låg en sådan lapp när jag vaknade ;)
Kul att du gillade torskhistorien mmm gott!
Hm.....funderar ibland om jag borde kolla synen.....känner INTE för det.
Kjaaaaaaam <3<3<3<3<3<3<3<3

Mitt liv som fru L sa...

Erika: Ja, jag var något förvirrad! ;) Inte direkt var dag man får en sån lapp! ;) I vår familj kan vi nog inte heller kramas mer än vad vi gör...Hoppas du och din familj får en mysig kväll! Kram <3

Fröken Nilsson: Haha, vad kul att jag kan glädja dig till tårar :D Ja, tro mig du skulle undra! ;) Torsken var jättegod, och ENKEL att göra...gillart! Kjaaam <3<3<3

Kram till er båda igen :)

cosmoscatten sa...

A pulled pork pytt, det var nytt! :) spikmatta är grymt bra, ha en fin alla hjärtans dag (allt i rim :)) kram

Unknown sa...

Tycker också det är hemskt med de här rosorna! Jag motarbetat det och till slut med hjälp av andra lärare och rektorn förbjudit det på högstadieskolan där jag jobbat som musiklärare...jag var inte populär då... ;)
Hur ofta tar ni bort tandsten på er vovve? :)
Så fina blommor!
Måste nog också snart göra pulled pork! ::)
Kramar till dig!
//Lana

Mitt liv som fru L sa...

Lana: Bra att du stod på dig trots motstånd! Vi försöker göra det 1 gång/år.
Gör pulled pork!

Kraaaaaaaaam C <3<3<3

monkan sa...

Analsäckarna, haha!
När vi var hos vet med vår hund så satt hon alltid så nära väggen hon kunde som om hon hoppades på att försvinna in i väggen...usch vad jag kan sakna henne!
Hörru, det finns linser..! Själv är jag fru Glasögon, hehe, känner mig naken utan, ja förutom att jag inte ser nåt...älskar glasögon, synd jag inte har råd byta oftare!
Det har jag aldrig varit med om, rosorna. Tack och lov!
Kram /M

Mitt liv som fru L sa...

Monkan: Glasögon är snyggt, men att ha hela tiden vill jag icke, räcker med läsglasögon lixsom! Linser vill jag inte ha, äckligt att pilla i ögonen.
I är jätteglad när vi ska till veterinären tills han förstår vart han är...då pips det och skakas och så är han noll medgörlig...! ungefär som sin matte när hon är på läkarbesök ;)

Kram C

Anna i Alperna sa...

Hahaha, vilket roligt inlägg, jag hoppade till lite när jag läste om analsäckarna :)
Orkidéer är så vackra! Jag brukar fynda på IKEA och har löjligt många orkidéer hemma.
Skidskytte? Vad spännande! Har du hållit på med det länge. Själv har jag aldrig provat.
Ha en riktigt bra kväll!
Kram:)

Mitt liv som fru L sa...

Anna: Haha, jag kollar på skidskytte på tv, jag har aldrig provat det! Tack för kvällens skratt :D
Jag har också många orkideèr, brukar också köpa på Ikea!

Kram C

Anna i Alperna sa...

Aha, jag fattade helt fel, haha! Bra att du fick dig ett skratt, :))))