måndag 20 maj 2013

Fisk med smak av Asien

Ja, vad ska man säga, denna helg har varit en av de bättre på länge! Danmark vann ESC, Tre kronor tog VM-guld! Vi har haft fint och extremt varmt väder, grillat och myst med mina päron och lillsyrran. Mest glad är jag för VM-guldet och att min familj var här och åt med oss :)
Jag bjöd på grillad kyckling, gjorde kantarellsås och en sallad på ruccola, tomater, fetaost och rostade mandelspån. Gott :) Tyvärr kom det inte med på bild, men marinaden till kycklingen gjorde det ;)
Olivolja med salt och peppar i, citronskal, vitlök och massa färsk timjan!
Kan vara den godaste och enklaste marinaden jag gjort :)
Gud vad jag tjattrar, nu ska jag ge er recept på en Asiatisk inspirerad rätt! Sjuuukt gott var det!

Fisk med smak av Asien                             2 port

300 g torsk
färsk vitkål
röd paprika
broccoli
vitlök
1 lime (både skal och saft)
chili (fryst)
1 burk kokosmjölk (bara den tjocka smeten, inte vattnet)
salt o peppar
4 lika stora bitar folie

Sätt ugnen på 225 g. Hacka vitkål och röd paprika grovt. Dela broccolin i små buketter.
Förresten är det någon som vet hur länge färsk vitkål håller sig i kylen?
Häll den tjocka kokos-smeten i en bunke, riv i vitlök, ha i chili. Riv skal från limen och ha i det tillsammans med saften från halva limen. Blanda allt och smaka av med salt och peppar. Skiva andra halva av limen och lägg åt sidan.
Ta två ark och lägg på varandra. Ha på vitkål, broccoli och paprikan. Lägg på torsken, limeskivor, salta och peppra. Vik ihop folien så det formas som en båt, med en liten öppning upptill. 
Häll över kokos-smeten över fisken och grönsakerna, å nyp igen foliepaketet. Kör in i ugnen i 20-25 minuter. 
Det kanske inte ser så inbjudande ut, men det är jättegott! Lovar!
Mycket smak av chili och lime...saknar Thailand nu :)
Jag åt rätten som den var, men det är säkert jättegott med stekt blomkålsris till. Det bästa är att när man lägger i rå broccoli, så blir den inte genomkokt i paketet. Utan blir sådär härligt krispig utan att vara det minsta kall! 

Hoppas Ni alla får en fin start på denna vecka! Själv ska jag vara gräsänka tills i morgon kväll...

Kram C

9 kommentarer:

Fröken Nilsson sa...

Smarrigt värre du!
Allt tilltalar mig. Hur länge vitkål håller i kylen? Ingen aning ;) brukar gå åt liksom......men jag har säkert haft en bit i kyl 2 veckor, lite mjukt kan det bli men funkar utmärkt att tex steka ändå :)

Kjaaaam <3<3<3

Svetlana Driagina sa...

Vilken härlig maträtt! Du är så duktig på att hitta på smaskiga recept! Mums! :)
Smart att göra det i foliepaket! :)
Ha en toppen måndag vännen!
Kramar! <3 <3 <3
//Lana

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Smarrigt!
Jag kollade på ESC och hejade på Danmark... helt klart den bästa låten tycker jag.

Kjersti sa...

Ser jättegott ut! Visst är det praktiskt att laga mat i folie. ha en fortsatt fin vecka!

Kjersti sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Kjersti sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Mitt liv som fru L sa...

Bruttan: Tackarrrrr :)

Lana: Tack vad snäll du! Å du är ju lika duktig på att komma på smarriga recept :)

Erika: Härlig kväll!

Kjersti: Tack! Ja, jättesmidigt att laga maten i ett foliepaket! Jag vet inte heller varför dina kommentarer kommer upp flera gånger...Spelar ingen roll för mig! Fortsätt du kommentera, så tar jag bort om det blir dubbla kommentarer :)

Kram till er ALLA <3<3<3
C

cosmoscatten sa...

Jättegott ser det ut!!! Jag brukar också göra asiatiskt laxpaket med koriander också, supergott och fräscht. Kram

monkan sa...

Å vad gott det såg ut!
Hur det blev så såg jag inte esc men gillade Danmark! Och Sveriges guld såklart!
Kram/ M