måndag 9 april 2012

Tacokväll!

Tacofärs med riven ost, avokado, creme fraiche, tacosås och en sallad på
gurka, majs, röd och orange paprika.
Annandag Påsk middagen blev TACOS, det är galet gott och går så fort att göra. På mindre än en kvart så är maten på bordet. Jag vet att många anser att inte majs ska ätas om man äter enligt LCHF, för att det innehåller för mycket kolhydrater och är för sött. Jag resonerar såhär: Jag lägger hellre kolhydrater på grönsaker som jag gillar än tex på LCHF bakverk. Så kanske 2ggr/månad äter jag majs eller grillad majskolv, för att jag tycker om det. Det är inte många grönsaker som jag gillar och jag äter tex majs, palsternacka, morot, kokta ärtor, röd paprika och tomater som innehåller lite mer kolhydrater eller som kan skapa sockersug, för att jag tycker om det och jag avstår hellre från LCHF-bröd eller LCHF-bakverk/efterätter. Hela LCHF konceptet går ut på att hitta sin väg, hitta sitt sätt att äta som man mår bra av och som man kan tänka sig att leva efter. För mig är grunden att äta mig mätt på först och främst protein och fett och äta måttliga mängder av grönsaker, det funkar för mig som inte är någon varken grönsaks eller fruktfantast.

TACOFÄRS

4 port

500g färs av valfri sort
3 msk sockerfri hemmagjord tacokrydda
1 msk tacosås plus lite vatten, hade kvar en skvätt sås i en burk så jag hade i det i köttfärsen direkt.

Stek på färsen i mycket smör, när färsen är genomstekt ha i tacokrydda, tacosåsen plus vattnet. Låt det fräsa/koka ihop några minuter.

TACOKRYDDA (sockerfri)

1.5 tsk salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar

Blanda och förvara i tätsluten burk mörkt och torrt. Jag brukar gångra detta recept flera gånger så det blir en stor sats, på så sätt slipper jag göra den varje gång jag ska göra tacos. Denna kryddblandning använder jag nästan alltid till köttfärsås också.
 

1 kommentar:

fröken nilssons kök sa...

Bra tänkt tycker jag om majsen!! klarar du det så ät den!!

Tonfisk måste jag testa på pizzan nästa gång!!