tisdag 5 juni 2012

Det kanske finns lite hopp ändå...

I söndags när jag kollade igenom veckans blad från Ica Maxi blev jag glatt överraskad. Det verkar inte gå så bra för Milda och Becel...hmm undra varför? ;)
För mig finns det inte ens på kartan att jag skulle äta sådant fett, av den enkla anledningen att det inte är en äkta vara. Milda och margarin är framställt för att vara "likt" riktigt smör, det är grått när det görs i fabrikerna och färgas gult för att vi kunder ska "lockas" av det, och tro att det är smör fast billigare. Senast när jag köpte smör, såg jag sådana där flaskor med flytande margarin Ni vet, det hade kommit en ny sort med "smak av smör". Hallå, det är ju helt sjukt ju, varför inte köpa riktigt smör då? Ja, man blir mörkrädd när man ser vad det är för varor som kommer upp i hyllorna i mataffären, eller snarare vilka som fortfarande får finnas kvar...


Det som stör mig mest är att det fortfarande finns folk inom vården som tipsar patienter att äta Becel, om de har högt kolesterol  och att de ska äta margarin för riktigt smör är farligt fett. Jag har själv en släkting som är utbildad "Hälsovetare" som förespråkar lättprodukter, lättmargarin, fullkornsprodukter, mycket grönsaker och minst 5 frukter/dag....Ja, vad säger man...Skrämmande är vad det är!
Vad tycker Ni om detta?


Kram C

4 kommentarer:

maria sa...

Ja, det är verkligen skrämmande att det tar så lång tid att få till en förändring med näringsrekommendationer osv. Men den som lever får se, kanske händer det grejer snart! Läste ett bra citat innan i veckan; "det är inte röd mjölk som gör barn feta utan datorspel och godis". Tycker att det säger en del! Hoppas du har lite mer energi idag vännen. Vila när du behöver, det är du väl värd! Många kramar :)

Luiza sa...

Hej fining.
Jag håller med dig till punkt och pricka. Innan jag visste bättre, köpte jag alltid hem lätta, milda you name it...nu när jag tittar åt det hållet i butiken fnyser jag bara åt dessa produkter. Jag skulle aldrig köpa sånt skit igen. Aldrig.

Kramar/
Luiza

Mitt liv som fru L sa...

Maria: Ja, det är så sant! Dagens barn och ungdomar sitter ju jämt framför datorn eller tv:n inte konstigt att de blir tjocka. När en annan var barn var man ute och lekte. Var man inne så lekte vi och umgicks, inte satt framför en dator eller tv och glodde, tiderna förändras!

Luiza: Jag var likadan förr, VV-frälst som man var, trodde jag att lightproudukter och fullkorn var det bästa. Nu vet jag bättre och gör precis som dig: Fnyser och går förbi! ;)

KRAM till er båda, ni är så fina!
<3
C

ryskadockor sa...

Håller med till 100 procent!
Ha en fin kväll!
Kram
//Lana