måndag 18 juni 2012

LCHF-Raggmunk

Vilken galet god middag jag nyss ätit, raggmunk på LCHF-vis...Mmmm vad gott det var! Självklart ska ni få receptet. 


Raggmunk            3-4 port
200 g zuccini
150 g rättika
1 liten morot
3 ägg
1 dl keso
1 dl grädde
1 dl riven ost
1 tsk fiberhusk
1 tsk salt 
peppar


Skala moroten och rättikan, dela på zuccinin och ta bort kärnhuset. Kör alla grönsaker på det finaste rivjärnet  i matberedaren. Lägg sen över allt på en kökshandduk och krama ur all överflödig vätska. Blanda i ägg, keso, grädde, riven ost, fiberhusk, salt och peppar i en bunke, kör med stavmixern tills allt är ihop blandat. Ha i grönsakerna och rör runt. Klicka sedan ut lagom stora "pannkakor" i pannan, stek i rikligt med smör eller kokosfett. Jag stekte ungefär 5 min/sida så det fick en ordentligt krispig yta.
Jag fick det till 9 stycken raggmunkar, det går givetvis att göra de mindre.
Detta kommer jag verkligen laga igen, kändes så mycket nyttigare att ha i
zuccini, rättika och morot i smeten istället för potatis.
Jag serverade raggmunken med en klick creme fraiche och knaperstekt bacon!
Nästa gång ska jag ha rårörda lingon till, som jag sockrat med lite stevia. Eller varför inte lite rom och rödlök...


Kram C

4 kommentarer:

ryskadockor sa...

Otroligt gott! :) Detta ska jag absolut testa fast med majonnäs istället för grädde då jag äter mejerifritt! :)
Ha en fin kväll!
Kram
//Lana

Mitt liv som fru L sa...

Lana: Det går absolut att köra utan grädden!

Kram C

Anonym sa...

Tack för receptet, de var verkligen supergoda.

Mitt liv som fru L sa...

Anonym: Varsegod! Vad glad jag blir att du tyckte om dom :)

Ha en fin helg!
Kram C <3