Jag fräste på lök och persiljestjälkar i smör sen i med räkskal, tomatpurè och vitvinsvinäger. Fräs på en stund till ha sedan i vatten så att det precis täcker skalen, ha i lite vitpepparkorn. Koka på låg värme i 15 minuter, sila av, Klart!
Gillar man en soppa med kraftig räksmak, då gillar man detta! |
Jag är ingen riktig soppälskare, men detta var så gott. En kraftig, tydlig smak från räkbuljongen. Prova detta! Lyssna nu på Fru L ;)
Nu ska jag krypa ner i min sköna fåtölj med en stor filt, ha I i famnen och börja på en ny bok! Och tända massa ljus :)
Kram C
6 kommentarer:
Oh vad gottit! Kan kanna den smarriga lukten anda hit :) Brukade bli besviken de ganger jag gjort egen kyckling buljong, att det blir sa vattnigt o smaklost pa de gamla benen, men kan tanka mig att rakor efterlamnar lite kraftigare smak. Mycket bra tankt fran din sida!
Sara: Kyckling buljong har jag hört ska vara ganska svårt, blir inte så mycket smak som du säger. Jag måste ta och prova att göra köttbuljong någon gång!
Med räkskal blir det otroligt mycket smak! Hur länge ska du stanna i England och vad gör du där?
Kram C
Vuxenpoäng! Och vad GOTT det låter och ser ut!! Mums!! :)
Ha en underbar kväll C!
Kram Sonja
Jag lyssnar, och skriver ut receptet :-)
Ja vuxenpoäng! Brukar bli nice med avkok på räkor. Jag har musselspad i frysen nu..,och jag tycker visst att det blir smak koka på kycklingskrov! ;)
Kram/M
Ja jag lyssnar!!!!
*måstekokabuljong*
Kraaaaam <3
Skicka en kommentar